Zobozdravnik za lepe zobe

Zobozdravniške storitve niso potrebne le takrat, ko želimo poskrbeti za zdravje svojih zob, temveč močno pripomorejo tudi k lepemu nasmehu in belini zob. Največ za to moramo seveda storiti sami z rednim umivanjem zob in izogibanjem pregreham, ki kalijo videz zob, pa tudi redni obiski pri zobozdravniku so odgovornost vsakega posameznika. V primeru večjih težav pa bodo priskočili na pomoč le strokovnjaki, ki so pri svojem delu zelo učinkoviti. Na področju estetskega zobozdravstva najdemo kar nekaj zelo privlačnih storitev, namenjenih tako tistim, ki bi radi preprosto osvetlili odtenek svojih zob, kot za one, ki iščejo bolj celovito preobrazbo svojega nasmeha.

Beljenje zob

Za lepe zobe je najbolj zaslužna barva, ki pritegne največ pozornosti. Beljenje zob je učinkovita storitev, namenjena tistim, ki so izgubili naravno belino svojih zob, a bi to radi dobili nazaj. Obstaja več tehnik, ki so učinkovite v različnih primerih. Posegi so večinoma povsem neboleči in dokaj hitri, v nekaterih primerih tudi cenovno presenetljivo ugodni. Predvsem pa je beljenje zob učinkovito in prinaša dobre rezultate.

Ortodontski posegi

Belina pa ni dovolj za lep izgled zob. Izgled nasmeha je odvisen tudi od postavitve zob, za kar poskrbijo fiksni zobni aparati in drugi ortodontski pripomočki in posegi. Fiksni zobni aparati so zelo učinkoviti in lahko delajo čudeže tudi pri zelo nepravilni rasti zob, medtem ko nekatere druge rešitve omogočajo elegantne popravke manjših odstopanj v položaju zob. Fiksni zobni aparati so tudi dobrodošla opcija za oblikovanje celotnega nasmeha, kar lahko prinaša zelo presenetljive rezultate.