Spletno nakupovanje

Pri nakupovanju preko spleta morate biti previdni, da boste nakupovali varno. Preberite si nekaj nasvetov, kako bo vaše spletno nakupovanje bolj varno.

Spletne nakupe opravljajte v spletnih trgovinah, ki jim zaupate. Prepričajte se, da je stran vredna zaupanja, to pa lahko naredite tako, da preberete komentarje strank, ki so že kupovali pri njih.

Predno oddate nakup se prepričajte, da so vaši osebni podatki zaščiteni. To lahko preverite tako, da v naslovni vrstici preverite, če vsebuje ikono ključanivnice. Ta ikona predstavlja varno spletno stran.

Ko boste opravljali nakup, ga opravite s kreditno kartico, saj boste tako imeli dokazilo, da ste znesek nakazali podjetju, kar pa vam lahko pomaga pri morebitnih vračilih ali povrnitvi denarja.

spletni nakup

Dokumente, ki jih pri spletnem nakupu prejmete jih skrbno shranite, saj nikoli ne veste, kdaj jih boste potrebovali, morda pa boste morali v prihodnosti vaš nakup dokazovati.

Kadar kupujete preko spleta od tretje osebe, se dogovorite, da boste plačali osebno, pri prevzemu, še posebej pa to velja za ljudi, ki jih ne poznate.

Svojih podatkov o številki krednitnih kartic nikoli ne pošiljajte po elektronski pošti in se izogibajte spletnim mestom, ki ne uporabljajo dodatnih varnostnih mehanizmov.