Vodne dogodivščine v Bovcu

En izmed glavnih adutov turistične ponudbe Bovca in drugih posoških krajev je reka Soča, ki omogoča izvajanje cele vrste aktivnosti na vodi, od mirnih in udobnih do zelo adrenalinskih in tudi nevarnih. Temu primerno se je razvila tudi turistična ponudba – za rafting Bovec ponuja neverjetno veliko izbire, a tudi pri drugih aktivnostih je ponudba nadvse pestra. Za canyoning Bovec na primer predstavlja eno izmed redkih destinacij, ki ima v ponudbi tako široko zbirko programov, razporejenih po celotnem spektru težavnosti in s trajanjem od ure do skoraj celega dne.

Spusti po Soči

Rafting Bovec predstavlja kot najbolj priljubljeno storitev, zato je tudi ponudba zelo dobro razvita. Vsak, ki ponuja dejavnosti na Soči, ima v ponudbi tudi rafting. To pomeni, da je možno najti vse mogoče programe. Tisti, ki se na tovrsten spust odpravljajo prvič, bodo izbrali mirne zavoje reke, izkušeni in dogodivščine željni raftarji pa se bodo podali na brzice. Vsekakor je za rafting Bovec pravo izhodišče.

Spust po Soči je možen še v kajaku, kanuju, vodnem bobu in morda še kakšni pripravi.

Aktivnosti ob Soči

Omenili smo že, da je za canyoning Bovec prav tako privlačen kot za rafting. Canyoning Bovec ponuja po bližnjih potokih in drugih soteskah, ne po sami reki. Kar pa pomeni le to, da bo izkušnja še bolj zanimiva in nepozabna. Druge aktivnosti ob reki vključujejo adrenalinske dogodivščine v adrenalinskem parku, zip line, jamarstvo, spust z gorskim skirojem in še mnoge aktivnosti v naravi. Ne smemo pa pozabiti na skoke s padalom, ki so prav tako zelo priljubljeni.