Najem ali nakup projekcijske opreme

V primeru, da potrebujete projektor, se le redko splača investirati v nakup nove opreme. Večinoma je bolj pametno izbrati najem opreme, saj je za nov projektor cena preprosto previsoka. Ni pa to vedno prava izbira.

Nakup projektorja in opreme

Za nakup projektorja se bodo odločili tisti, ki to opremo redno uporabljajo. Med temi so večinoma podjetja, izobraževalne ustanove, razne agencije, turistični ponudniki in podobno. Tudi posamezniki, ki želijo doma uživati v kinematografskem vzdušju, se bodo odločili za nakup opreme, če za projektor cena ne bo previsoka. Treba pa je upoštevati še to, da se tudi za projekcijsko platno cena šteje h končnim stroškom. Ravno zato redko videvamo dobre projektorje v zasebni rabi – ceneje je preprosto kupiti televizijo. V drugih okoljih pa je tako za projektor kot za projekcijsko platno cena sprejemljiva, saj oprema igra ključno vlogo pri opravljanju dejavnosti.

Najem projektorja in opreme

Seveda pride tudi za najem projektorja cena v poštev, a v tem primeru je strošek zanemarljiv v primerjavi s tistim, ki ga zahteva nakup nove opreme. Najem je odlična rešitev za tiste, ki potrebujejo projektor le za izpeljavo enkratnega dogodka, te možnosti pa se bodo seveda s pridom poslužili tudi tisti, ki potrebujejo naprednejše naprave, ki stanejo še veliko več kot običajni projektorji. Za projektor in projekcijsko platno cena najema ni pretirano visoka niti za posameznike, ki si želijo s prijatelji privoščiti filmski večer v lastni režiji. Za tovrstne občasne dogodke gre res za najboljšo rešitev, na dolgi rok pa je treba ugotoviti, ali pogostost najema morda že upravičuje nakup.