Pester program križarjenj

Mnogim se zdi, da je treba na križarjenje odpotovati v daljne kraje, a v resnici imamo kar pred domačim pragom zelo pestro ponudbo. Za križarjenje Bahami na primer ponujajo idilične tropske otočke, a že Jadran to prekosi z neverjetno pestro ponudbo drugih atrakcij.

Kaj ponuja za križarjenje Jadran?

Tisti, ki so izbrali za križarjenje Jadran, bodo najbrž odpluli iz Benetk, kar je že v izhodišču posebna izkušnja tega slikovitega mesta. Nato pa je potek plovbe odvisen od samega programa. Običajno se proti jugu pluje ob italijanski obali, pri čemer se vključi še postanek v katerem izmed obalnih mest – za krajša križarjenja je to lahko Ravena, za daljša pa običajno Bari. Če križarjenje Jadran prečka na vzhodno obalo, je povratek proti severu zelo pester, saj ne manjka privlačnih obalnih mest Grčije, Črne Gore in Hrvaške. Veliko je seveda odvisno od tega, do kam proti jugu sega križarjenje in koliko časa traja. Križarjenja, ki ne dosegajo Grčije, a trajajo vsaj teden dni, imajo recimo zelo pester program postankov ob hrvaški obali, za daljše relacije in krajša trajanja pa so seveda postanki bolj redki.

Razlike v primerjavi z Bahami

Za križarjenje Bahami in druge tropske destinacije ponujajo zelo prijetno izkušnjo, a vseeno nekoliko drugačno kot Jadran. Na Bahamih je več poudarka na sproščanju in uživanju v tropskem okolju, ni pa toliko zanimivosti in bogatih postankov. Resda je ponudba za pristaniške goste tudi tu zelo na nivoju, a od posameznika je odvisno, če bodo za križarjenje Bahami prinesli res zadovoljivo izkušnjo.