Tiskalniki etiket so revolucionirali proizvodnjo

Seveda se vsi zavedamo, da so obstajali časi pred industrializacijo, ko ni bilo nič lično zapakirano v majhne specializirane posodice, ampak je star časopis bil po nekem čudežu bil dober za vse, kar ni bilo ravno mokro. Danes smo precej daleč od tega, tega nihče ne zanika, ampak mogoče smo celo nekoliko predaleč odšli v to smer, kajti danes je skoraj nemogoče dobiti karkoli, kar ni zapakirano v nešteto plasti kdo ve česa, za povrh pa vse krasijo še etikete, ki morajo točno našteti prav vse sestavine, kar nas lahko marsikdaj prinese do kakšnih skoraj da strašljivih spoznanj glede hrane, ki jo uživamo.

Najboljša pot bi bila ravno nekje med dvema ekstremoma. Pomembno je, da obstajajo etikete, da lahko vemo, kaj je v hrani ki jo jemo, da lahko v roke primemo nek proizvod in točno vemo, kako in zakaj se ga lahko uporablja, pomembno opa je tudi iz strani marketinga, saj je prav vsem popolnoma jasno, da je izgled izdelka izjemno pomemben za pritegnitev kupca in tu etikete igrajo veliko vlogo.

To, da moramo stvari označevati, je bilo vsem jasno že odkar smo imeli sistem pisanja, saj beleženje, kaj se kje nahaja zagotavlja organiziranost, še posebej, ko ni bilo veliko načinov da si neko stvar zavaroval pred zunanjostjo. To, kar je pisalo na ovoju je bilo ključno za vedenje, kaj se nahaja v posodi, ki ni prosojna. Dandanes tiskalniki etiket izdelajo milijone različnih etiket na dan, da bi lahko proizvajalci na svoje proizvode na enostaven način nalepili čim več informacij in da ni problema, če se le-te spremenijo, saj so lahko tiskalniki etiket skoraj da vsako sekundo preprosto nastavljeni, da natisnejo nekaj druga, zanje to ne predstavlja prav nobenega problema. Moramo občudovati lahkoto s katero lahko zdaj označujemo izdelke, za kar so delno krivi tudi tiskalniki etiket.