Streč in alu folije za domačo uporabo

Pri vsakdanjem delu v kuhinji pridejo zelo prav nešteti pripomočki, pa tudi potrošni material, med katerim najdemo razne folije. Aluminijasta folija se je izkazala za nepogrešljiv dodatek v vsaki kuhinji, saj je zelo vsestranska, pa tudi streč folija v kuhinji pokaže svoje odlike.

Alu folija v kuhinji

Aluminijasta folija je gotovo dobro znana vsakomur, ki vsaj občasno ustvarja v kuhinji. Gre za zelo vsestranski pripomoček, saj se pogosto uporablja že v času priprave hrane, tudi med kuhanjem oziroma pečenjem, še pogosteje pa potem, ko so jedi že gotove in jih je treba varno pospraviti. Alu folija ima dobrodošle termalne lastnosti, ki jih je mogoče s pridom izkoristiti pri zagotavljanju optimalnega gretja jedi med pečenjem ali kuhanjem, prav tako se ta lastnost zelo izkaže takrat, ko moramo gotove jedi ohraniti tople ali hladne. V nekaterih primerih se alu folija uporablja tudi za zaščito pred sprijemanjem jedi na pekač, če recimo nimamo peki papirja.

Aluminijasta folija je univerzalni pripomoček za shranjevanje vseh vrst živil, tako da v kuhinji gotovo ne sme manjkati.

Streč folija v kuhinji

Ta folija je nekoliko drugačna in se večinoma uporablja v drugih okoliščinah za pakiranje večjih izdelkov, a tudi v kuhinji najde svojo vlogo. Lahko na primer varno ovijemo večje pladnje s pecivom ali gotovimi jedmi, pa tudi embalaže sestavin in druge stvari, ki jih stalno hranimo v kuhinji. Streč folija je posebej priročna zato, ker jo lahko v vsakem primeru hitro in učinkovito uporabimo za varno pakiranje – dobro je torej, da je pri roki.