Cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev

Cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev

Večinoma obiskujemo zobozdravnike in koristimo zobozdravstvene storitve, ki jih krije osnovno zdravstveno zavarovanje. To je v večini primerov povsem dovolj za vzdrževanje zdravih zob, a vseeno povpraševanje po samoplačniških storitvah raste. Deloma verjetno zato, ker ima tudi privat zobozdravnik cenik precej ugoden, deloma zaradi bistveno bolj pestre ponudbe storitev, deloma pa tudi zaradi višjega standarda in drugačne izkušnje. V vsakem primeru pa se je dobro pozanimati, kakšen je cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev, ki nas zanimajo. Na srečo ima skoraj vsak privat zobozdravnik cenik javno objavljen in s lahko ustvarimo prvo predstavo.

Osnovne samoplačniške storitve so cenovno zelo ugodne. Pregled recimo stane okoli 30 €, v kar je v določenih primerih vključeno tudi rentgensko slikanje. Osnovni posegi se začnejo že pri 20 €, seveda pa je cena povsem odvisna od primera. Enostavno puljenje je možno za ceno od 20 do 40 €. Bele plombe stanejo od okoli 50 € za eno ploskev do okoli 80 € za tri ploskve. Podobne so cene za osnovne estetske posege – čiščenje zobnega kamna na primer stane okoli 40 €, za peskanje in poliranje bo treba odšteti še deset ali dvajset evrov več.

Najbolj zanimiv pa je cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev na področjih protetike in estetike. Implantati recimo zahtevajo vsaj kakšnih 500 €, beljenje zob je lahko nekoliko cenejše, začne se pri 300 €. Podobna je cena zobnih prevlek in nekaterih drugih osnovnih estetskih posegov, od nekje 200 € naprej. Pri teh storitvah ima vsak privat zobozdravnik cenik nekoliko drugačen, tako da se splača pobrskati.