Športna oprema za tek

Ste se odločili, da boste pričeli s tekom? Potem najbrž že veste, da je ustrezna športna oprema ključna za varno in lahkotno tekanje po atletski stezi ali v naravi. Prav veliko opreme za tek sicer ne boste potrebovali, a vseeno brez nje ne gre. Osnovna športna oprema mora vsebovati primerne tekaške copate, ustrezna oblačila, skrbno izbrane tekaške nogavice in morda še kakšno malenkost.

Športna oprema za tek: tekaški copati

Tekaški copati so zagotovo najpomembnejša športna oprema, ki jo potrebujete pri teku. Zato jih izberite premišljeno ter si za nakup vzemite dovolj časa. Tekaški copat se mora vašemu stopalu odlično prilegati, upoštevati morate tudi način teka ter to, kako je vaše stopalo oblikovano. Še kako pomembna je tudi prava velikost copat, saj ni hujšega kot tek v čevljih, ki so pretesni in vas tiščijo.

Športna oprema za tek: nogavice

Športna oprema za tek zajema tudi ustrezne nogavice, ki se seveda razlikujejo od običajnih. Oblikovane so tako, da bodo vaše stopalo zaščitile pred nastankom takšnih ali drugačnih žuljev ter otiščancev. Zato nimajo nobenih ostrih robov in šivov, narejene pa so iz posebnih materialov, ki dobro odvajajo vlago. Kot zanimivost naj napišemo še to, da imajo posebej ojačane določene predele, na primer peto in prste. Nogavice morajo biti mehke in udobne, morajo se tudi hitro sušiti in nuditi popolno udobje pri teku. Nosite jih izključno za tek, saj vam bodo le tako dolgo dobro in zvesto služile.

Dodatna športna oprema

K teku pa sodi še dodatna športna oprema, kamor štejemo različne ure in merilce, s katerimi boste lahko spremljali svoj napredek pri tej izvrstni telesni aktivnosti. Tako lahko izbirate med takšnimi in drugačnimi pametnimi športnimi urami, ki so pravzaprav pravi osebni trenerji. Kako tudi ne, saj merijo srčni utrip, korake, hitrost, dolžino korakov, pretečeno razdaljo, porabljene kalorije in še bi lahko naštevali. Takšna športna oprema bo poskrbela, da boste na enostaven način izmerili učinkovitost svoje vadbe in rezultat zagotovo ne bo izostal. Oglejte si kvalitetno ponudbo na strani www.tomassport2.si.