Namenska embalaža za živila

Povsod, kjer delamo s hrano, mora biti dobro poskrbljeno za ustrezno pakiranje. Od embalaže je v veliki meri odvisno, kako sveže bodo ostale sestavine in jedi, pa tudi, kako varne bodo za uživanje. Ključnega pomena je to predvsem v gostinstvu, na primer v slaščičarnah in pekarnah, kjer se prodajajo sveže pripravljene jedi.

Embalaža za pecivo

Embalaža za pecivo ima pomembne naloge, tako pri zagotavljanju varnega shranjevanja kot predstavitvi na prodajnih policah. Embalaža za torte je na primer nepogrešljiv pripomoček za slaščičarne. Uporablja se že v vitrinah, kjer poskrbi za privlačno predstavitev in boljše prodajne rezultate. Igra pa embalaža za torte ključno vlogo ob nakupu – brez težav lahko torto predamo kupcu, nato pa je tudi prevoz povem enostaven in varen. Takšne naloge nima le embalaža za torte, mnoge druge vrste peciva so prav tako občutljive in jih je treba dobro zavarovati. Zato najdemo v slaščičarnah in na podobnih delovnih mestih različne kose namenske embalaže za različne izdelke.

Shranjevanje sestavin

Za dolgoročnejše shranjevanje sestavin, ki jih imamo na zalogi, je treba poskrbeti drugače. Tudi folija za pakiranje na primer spada med namensko embalažo v slaščičarnah in pekarnah. Folija za pakiranje se uporablja za varno shranjevanje zalog v skladišču, seveda pa so takšne folije zelo vsestranske. Nikakor niso primerne le za tovrstno nalogo – uporabljajo se za celo vrsto drugih namenov v vseh mogočih panogah in dejavnostih. Folija za pakiranje je nedvomno med bolj vsestransko uporabnimi pripomočki, prav zato pa jo je pametno imeti vedno pri roki.