Detajli za uspešno vrtnarjenje

Uspešna vzgoja rastlin ni stvar naključja, temveč številnih dejavnikov, ki jih lahko do neke mere kontroliramo. Še posebej je to pomembno za tiste, ki želijo rastline gojiti v neoptimalnih pogojih, morda celo v zaprtih prostorih in brez prsti oziroma drugega trdnega medija. Za končni uspeh je treba paziti na določene detajle, ki hitro pomenijo veliko razliko.

Svetloba in toplota

Dovajanje svetlobe in toplote lahko zaupamo kar soncu, kar je seveda najbolj naravna in tudi najbolj enostavna opcija. A v mnogih primerih je treba to rešiti drugače, zato se pogosto uporablja umetna osvetlitev. Ključna malenkost v takšnih sistemih je časovno stikalo za luč, ki odmeri zadostno količino svetlobe in toplote. Enostavno časovno stikalo za luč je preprost časovnik, ki po določenem času izklopi ali vklopi luč. Tako je sistem povsem enostaven za uporabo in zagotavlja dobre rezultate. Lahko pa si seveda privoščimo bistveno naprednejše časovno stikalo za luč, ki se povezuje še z drugimi funkcionalnostmi.

Poboljševalci tal

Kolobarjenje na velikih površinah pri ljubiteljskem vrtnarjenju običajno ne pride v poštev, pa tudi bolj resni pridelovalci raznih kulturnih rastlin si tega včasih ne morejo privoščiti. V takšnih primerih priskoči na pomoč Azomite, naravni medij za ponovno mineralizacijo osiromašene prsti. Azomite ustvari tudi v slabši zemlji odlične pogoje za rast, s tem pa seveda zagotavlja bistveno boljše rezultate, kot če bi vztrajali brez teh koristnih dodatkov. Azomite vsebuje preko 70 mineralov in elementov, ki so ključnega pomena za uspešno rast rastlin, in se v prsti pogosto ne nahajajo v zadostnih količinah. Seveda pa so na voljo še nekatera druga učinkovita sredstva, tako splošna kot tudi močno specializirana.