Masaža proti stresu

V masažne salone se odpravljamo z različnimi nameni in cilji. Večinoma pa verjetno za vsakogar velja, da si zaželi masaže predvsem zato, da se na ta način sprosti in pozabi na vsakdanje tegobe. Masaža je namreč zelo učinkovita tudi pri odpravljanju prav konkretnih težav, povezanih s pretirano obremenjenostjo v vsakdanjem življenju. Tisti, ki iščejo sprostitev in umik od vsakdanjega stresa, bodo gotovo našli nekaj zase v ponudbi vsakega masažnega salona, še posebej pa bo njim pisana na kožo ponudba posebnih masaž proti stresu.

Antistresna masaža

Mnogi ponudniki imajo oblikovane posebne masaže, ki poskrbijo za odpravo posledic pretiranega stresa. Takšna antistresna masaža je lahko zelo učinkovita, če jo seveda oblikujejo in izvajajo usposobljeni in izkušeni strokovnjaki. Ne gre pa za kakšno uveljavljeno ali določeno tehniko – protistresne masaže se med ponudniki razlikujejo, večinoma potekajo v klasičnih tehnikah, lahko pa se za ta namen uporabi tudi delna tajska masaža ali kakšna druga tehnika. V vsakem primeru pa celoten tretma cilja predvsem na to, da je rezultat popolna sprostitev in oddih od vsakdanjega stresa.

Druge masaže proti stresu

Ni nujno, da je antistresna masaža eksplicitno predstavljena pod tem nazivom. Še posebej, če se soočamo s kakšnimi konkretnimi posledicami stresa, je morda bolje izbrati kakšno drugo masažo. Tajska masaža se zelo dobro obnese pri odpravljanju posledic stresa, prav tako so za ta namen dobre refleksne masaže. Vsi ponudniki nimajo posebnih antistresnih tretmajev, a vseeno dosegajo na tem področju zelo dobre rezultate, pa naj bo to tajska masaža, refleksoterapija ali kakšna druga storitev.