Zobozdravstvene storitve višje kakovosti

Če se odpravimo na redni pregled k osebnemu zobozdravniku, imamo verjetno na voljo predvsem storitve, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Tudi izdelki in storitve, vključene v dopolnilno zdravstveno zavarovanje, predstavljajo le osnovo in pomenijo najcenejšo sprejemljivo možnost. Katere pa so zobozdravstvene storitve višje kakovosti?

Samoplačniške storitve

Višje kakovosti zavarovanja ne krijejo, zato bo treba obiskati zasebno ambulanto. Tam najdemo storitve, kot so beljenje zob, izdelava vsadkov, napredni zobni aparati …

Zasebni zobozdravniki ponujajo tudi izdelke in storitve, ki bi jih sicer lahko našli tudi pri osebnem zobozdravniku, a bomo tu deležni nekoliko višje kakovosti. Nenazadnje so na voljo tudi običajni redni pregledi in podobne storitve.

Samoplačniške storitve pa najpogosteje koristimo za tiste posege, ki v zavarovanjih niso kriti, ali pa za tiste, pri katerih se preprosto ne moremo zadovoljiti z osnovno kakovostjo. Pogosto se izvajajo estetski posegi, na primer beljenje zob, že na tem področju pa je kar nekaj storitev, ki vplivajo na položaj in rast zob. Na področje estetskega zobozdravstva v nekaterih primerih močno posegajo tudi ortodontske storitve, so pa gotovo na tem področju najbolj priljubljene enostavnejše storitve, predvsem beljenje zob in zobne luske.

Visoko kakovost zasebnih izvajalcev zahtevajo tudi zobni vsadki. Prav ti so prav tako pogosto razlog za obisk zasebne ambulante. Zobni vsadki so le redko kriti s strani zdravstvenega zavarovanja, tako da alternative običajno sploh nimamo. Še posebej pa to velja, če iščemo storitev in izdelke višje kakovosti. Zobni vsadki namreč nudijo kar nekaj izbire in seveda ni vseeno, za kaj se odločimo.