Robotska kosilnica za vsakogar

Kosilnice so zdaj na voljo tudi v povsem avtonomnih robotskih izvedbah, kar je dobrodošla novica za vse, ki se še vedno naprezajo pri vzdrževanju večjih zelenic. Pa tudi tisti, ki bi radi sodobni tehnologiji zaupali opravila na domačem dvorišču ali košenje manjšega vrta, bodo prišli na svoj račun. Čeprav bi si mislili, da so takšne naprave strašno drage, so že na razpolago in dostopne tudi tistim, ki sicer nimajo namena vlagati v vrtnarske naprave. Linija Husqvarna Automower pokriva vse potrebe tako manj zahtevnih uporabnikov, katerim robotska verzija kosilnice diši predvsem zaradi enostavnosti uporabe, kot tudi profesionalcev, ki bodo prepoznali izjemno zmogljivost in vsestransko učinkovitost izdelkov iz višjega kakovostnega razreda v tem segmentu.

Husqvarna Automower ponuja nekaj za vsakogar in je gotovo odlična vstopna točka v svet robotske opreme. Robotska kosilnica Automower 105 je na primer osnovni model, ki cilja na običajne domače uporabnike. Gre za cenovno ugodno kosilnico, ki je v tem oziru pravzaprav povsem primerljiva z alternativami, kot so na primer samohodne motorne kosilnice višjega kakovostnega razreda. Bo pa robotska izvedba pri svojem delu gotovo zagotovila večje zadovoljstvo uporabnikov – že osnovni model namreč samostojno pokosi do 600 m2 veliko površino, tudi če gre za bolj razgiban teren z nakloni do 25 stopinj. Poleg tega že najcenejša kosilnica iz serije Husqvarna Automower ponuja celo vrsto prilagodljivih nastavitev.

Kakšna naprednejša robotska kosilnica iz te serije je seveda še prepričljivejši razlog za izbiro tovrstne rešitve za košenje zelenih površin. Tudi najboljši modeli so na voljo že za tri ali štiri tisočake, zmorejo pa praktično vse.