Zakaj izbrati kmečki pod

Ko je govora o večjih prostorih, je definitivno najbolj primeren za opremo tal kmečki pod. Kmečki pod je edinstvena talna podloga, ki bo vašemu domu vsekakor dodala pridih domačnosti. Tudi hoja po kmečkem podu je zelo prijetna , zato je odlična izbira.

Kmečki pod je postal zelo priljubljen pri opremljanju, saj z njim lahko dosežemo rustikalen videz prostora. Kmečki pod je masiven, zaradi tega je zelo obstojen in ima dolgo življenjsko dobo. Poleg tega je tudi odlični toplotni izolator.

Kmečki pod je izredno masiven in odporen. V nekdanjih časih se je kmečki pod pritrjeval z žeblji, uporabljali pa so ga po večini v cerkvah, gradovih in rezidencah.  Kmečki pod je primeren tudi za talno ogrevanje, saj nudi odlično izolacijo. V današnjih časih se kmečki pod polaga na podlago z lepljenjem. 

Če želite, da je vaš dom kar se da udoben, ima pridih domačnosti in estetskega videza je potem kmečki pod zagotovo prava izbira za talno podlogo. 

Učinkovito polaganje parketa

Naj se sliši še tako enostavno, vendar polaganje parketa ni tako preprosto. Pred polaganjem parketa morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, da bi parket kakovostno položili in da bi bila njegova življenjska doba kar se da dolga. 

Najprej morate dobro preveriti, kam boste polagali parket. Pomembna je kakovost tlaka v prostoru, površinska trdota, odpornost prodi odbrusu, zvočna izolativnost, električna prevodnost in še nešteto drugih stvari na katere morate biti previdni. 

Potrebno je izmeriti vlago v estrih. Meritev se izvede z klasičnim merilcem po CM karbidni metodi. Estrih mora biti izveden po predpisih, izvesti se mora hidrolacija, zvočna izolacija in termoizolacija. Temperatura med polaganjem parketa mora biti med 15–18 stopinjami Celzija. Šele ko so izmerjeni etri in klimatski pogoji ustrezajo, lahko začnete z vgradnjo parketa. 

Pred vgradnjo in izbiro parketa se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo glede na vaš prostor znal najboljše svetovati. Po potrebi bo opravil tudi hitro in učinkovito polaganje parketa.