Vilice za viličarja so osnovni in najpomembnejši priključek vseh viličarjev

Da so viličarji izjemno zmogljivi delovni stroji, ki jih najpogosteje srečamo v skladiščih in logističnih centrih, verjetno že vsi veste. Vendar pa so z razvojem tehnologije postali pravi več funkcionalni stroji, s katerimi lahko počnemo še marsikaj drugega, kot je na primer pluženje, pometanje ali stiskanje. Ne pozabimo pa, da je osnovna funkcija viličarjev še vedno dvigovanje in prevažanje tovora, kar mu omogočajo vilice za viličarja.

Delo v skladiščih so bistveno olajšale enotne palete, ki tudi viličarjem omogočajo lažjo manipulacijo s tovorom. Vilice za viličarja so oblikovane na takšen način, da lepo zajamejo celotno paleto, brez nevarnosti, da bi se porušila. Pomembno je, da so vilice dovolj dolge, sicer je potrebno na obstoječe vilice za viličarja namestiti ustrezne podaljške. Izbira kakovostnih materialov je tudi v primeru izdelave vilic za viličarje ključnega pomena, če želimo, da bo delo z njimi potekalo čim bolj nemoteno.

Teleskopski viličar je vsestransko uporaben

Mnogi imajo predstavo, da se viličarji uporabljalo le v skladiščih, vendar je resnica povsem drugačna. Tehnologija viličarjev je do danes tako napredovala, da so to postali izjemno zmogljivi delovni stroji, ki se jih uporablja tudi v gradbeništvu, krovstvu, gozdarstvu in še marsikje drugje. Eden od takšnih posebnih modelov viličarjev je tudi teleskopski viličar, ki ga lahko prepoznamo po značilnem dolgem dvižnem vratu, ki nam omogoča doseganje tudi tistih najvišjih mest.

Njegova edina prednost pa ni le teleskopski vrat, ampak tudi izjemno robustno ogrodje, ki omogoča dostopnost na najrazličnejše terene in njegovo vsestransko uporabnost. Potrebno pa je vedeti, da bo teleskopski viličar obratoval nemoteno le, če poskrbimo za redne servisne preglede, ki so nam običajno na voljo pri izbranem ponudniku, kjer smo viličar tudi kupili. Tu so nam na voljo tudi vsi potrebni rezervni deli, zato je izpad v primeru okvare viličarja kar se da minimalen.