Z masažo proti stresu

En izmed glavnih učinkov kvalitetne masaže je odprava stresa. Ker smo v sodobnem svetu stresu stalno izpostavljeni, je vsekakor zelo koristno, če se vsaj občasno odpravimo na masažo. Treba pa je izbrati pravi tretma – nekatere masaže ciljajo na druge težave, prilagojena antistres masaža pa bo kot nalašč za tiste, ki bi se radi v celoti sprostili. Odlična izbira je v tem oziru refleksna masaža stopal, ki ni le sproščujoča, temveč tudi blagodejna za telo in duha.

Refleksoterapija

Refleksni masaži stopal pravimo tudi refleksoterapija, saj gre za celovit terapevtski postopek. V osnovi masaža spodbudi prekrvavitev in umiri delovanje telesa, z aktivacijo določenih refleksnih točk na stopalih pa blagodejno vpliva na različne dele telesa, ne le na spodnje okončine. Prav zato je refleksoterapija učinkovita pri odpravljanju raznih fizičnih tegob, tudi konkretnih bolečin. A to seveda ni vse – refleksoterapija je tudi učinkovita antistres masaža, ki zagotovljeno sprošča celotno telo.

Učinek pri blaženju vplivov stresa je še posebej pomembna korist refleksne masaže stopal. Vemo namreč, da prav stres na različne načine močno ogroža naše fizično zdravje, ne le da vpliva na počutje. V vsakem primeru je torej antistres masaža dobra ideja za tiste, ki se želijo umakniti divjemu vsakdanjemu ritmu in narediti nekaj dobrega zase.

Vsekakor pa gre omeniti tudi to, da je refleksna masaža stopal nadvse primerna za tise, ki se masaž poslužujejo predvsem za sprostitev in brez kakšnih posebnih ciljev glede zdravja. Uživanje v tretmaju na masažni mizi je edinstveno doživete, ki ga priporočamo prav vsem.