Visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje koristi tople zrak iz okolice

Visokotemperaturna toplotna črpalka je narejena tako, da za ogrevanje koristi tople zrak, ki ga dobi v svoji okolici. S pomočjo izredno močni in zmogljivih kompresorjev, takšna toplotna črpalka ogreje vodo na 80oC brez dodatne pomoči električnega grelca. 

Visokotemperaturna toplotna črpalka nam omogoča zamenjavo naše stare peči s toplotno črpalko ter nam dopušča ohranitev že obstoječih radiatorjev, tako da ne bomo imeli dodatnih stroškov z nakupom le-teh. Ponaša se z izredno visokim grelnim številom ter ima nizke obratovalne in vzdrževalne stroške, kar je pomembno za vsakega bodočega kupca. 

Visokotemperaturna toplotna črpalka nima potreb po zahtevnih vrtinah, za katere moramo imeti poseben način montaže ter veliko okolijskih dovoljenj. Narejena je tako, da nam zagotavlja učinkovit energijski sistem , ki uporablja obnovljive vire energije. Obnovljivi viri energije, pa postajajo vedno bolj pomembni, saj nam omogočajo izredno ekološko delovanje. Z nakupom dobre in kvalitetne visokotemperaturne toplotne črpalke, boste skozi celo leto lahko živeli na najvišjem nivoju ter imeli izjemno udobno bivalno okolje.

 

Cena toplotne črpalke je odvisna od vira toplote, ki ga izkorišča

Cena toplotne črpalke je seveda v glavni meri odvisna od vira toplote, ki ga uporablja. Toplotne črpalke lahko uporabljajo različne vire toplote. Največ ljudi uporablja takšno toplotno črpalko, ki koristi toploto ozračja. Tiste bolj napredne pa lahko koristijo tudi toploto kamnin ali pa toploto podtalnice. Seveda je namestitev takšne toplotne črpalke veliko bolj zahtevna. 

Cena toplotne črpalke je seveda glavni kriterij pri nakupu. Kadar gradimo hišo bomo vedno iskali cenovno najbolj ugodne rešitve, saj je material za gradnjo hiše izredno drag. Tako bomo s pomočjo spleta iskali takšne izdelke, ki bodo kvalitetni ter cenovno najbolj dostopni. 

Cena toplotne črpalke se giblje med 4000 in 8000 evri. Razpon je izredno velik in nam omogoča izbiro takšne toplotne črpalke, kot si jo lahko privoščimo.