Parketarstvo je donosen posel

Parketarstvo je lahko izredno donosna obrtniška dejavnost. Zahteva pa natančnega in vestnega delavca, saj morajo biti tla narejena tako, da bodo stanovalci po njih hodili brezskrbno. V kolikor smo pri delu precizni, bomo zagotovo imeli veliko strank, saj so dobri mojstri vedno iskani. Kdor ima poleg pridnosti tudi ugodno in dostopno ceno, pa bo zagotovo lahko skozi celo leto imel veliko dela. 

Parketarstvo lahko poiščemo tudi preko spleta, ker ima večina ponudnikov dandanes izdelano kvalitetno spletno stran, preko katere ponuja svoje storitve. Če ne poznamo izvajalcev in ne vemo, katero podjetje bi izbrali, se lahko obrnemo tudi na splet, kjer bomo našli veliko informacij, ki nam bodo pomagale pri odločitvi. 

Parketarstvo, ki je kvalitetno, je navadno tudi precej zasedeno, zato bomo pri najboljših ponudnikih zagotovo morali počakati precej časa, preden bomo prišli na vrsto. Tu se bomo morali odločiti, ali nam je bolj pomembna hitrost ali kakovost končnega izdelka. 

Kmečki pod zaščiten z oljem

Kmečki pod je lahko zaščiten le z oljnim premazom, ki bo našemu parketu dal matiran videz. Ker ima lak v vsakem primeru vsaj malo leska, se veliko posameznikov odloči za uporabo olja. Olje nam odlično poudari strukturo lesa in omogoči da so naša tla toplejša. Z oljem bomo tla zaščitili, saj bodo postala vodoodbojna in ne bodo vpila vode. Olje se namreč vpije v pore posušenega lesa in tako naredi močan zaščitni sloj. 

Kmečki pod, ki je zaščiten le z oljem bo dihal in omogočal uravnovešanje vlažnosti. To je izredno pomembno, saj se veliko posameznikov bori proti pretirani vlagi, ki se zaradi tesnjenja oken nabira v prostoru. 

Kmečki pod na kateremu smo uporabili le olje bomo tudi lažje popravili v primeru odrgnin, saj ga bomo enostavno pobrusili in pokitali ter sami odpravili poškodbo, ki je nastala. Pri lakiranemu parketu pa odrgnin ne moremo tako enostavno sanirati.