Toplotne črpalke za ogrevanje so termodinamična naprava

Toplotne črpalke za ogrevanje sprejemajo toplotno energijo iz okolice. Okolica nam pomaga pri ogrevanju z zrakom, zemljo in vodo. Kompresor poviša energijo na višji temperaturni nivo in ogreva vodo. Toplotne črpalke za ogrevanje po navadi znižajo račun za ogrevanje tudi do 70%, če recimo primerjamo z ogrevanjem na kurilno olje. Zmanjšujejo tudi emisije CO2, tudi za 70%. 

Z vgradnjo toplotne črpalke za ogrevanje privarčujemo pri stroških za ogrevanje. Ob enem pa bomo varovali okolje, saj bomo okolje manj onesnaževali in manj obremenjevali s CO2.

Med delovanje toplotne črpalke za ogrevanje se nekaj toplotne energije spremeni v drugo obliko energije. Šele nato se pojavi kot toplotna energija na sprejemniku toplote. Toplotne črpalke za ogrevanje uporabljajo mehansko delo ali kakšen drugačen način termodinamičnega dela, da dosežejo zastavljen prenos toplotne energije iz vira k sprejemniku toplote. Efekt naprave pri gibanju toplotne energije je enak kakor, da toplota teče in ravno zaradi tega so toplotno črpalko za ogrevanje poimenovali po analogiji. Toplota teče v nasprotno smer glede na temperaturne razlike.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo so optimalna rešitev za udobje

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je tiha, okolju prijazna in učinkovita. Energijo iz okoliškega zraka spremenijo v toplo vodo in tako z njimi prihranite do 80% pri porabi električne energije.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so preproste za namestitev, vgradnjo. Imajo tudi radijsko daljinski upravljalnik in so združljive s solarnimi in bojlerskimi sistemi. 

Vgradnja je enostavna sploh, če imamo centralni sistem ogrevanja v hiši. V takem primeru se znebimo bojlerja. Bojler ima tudi svojo nalogo. Ta je, da nam ogreva vodo z pomočjo elektrike in centralnega ogrevanja v vseh vremenskih razmerah in letnih časih. Za uporabnike je najbolje, da se znebimo bojlerja, saj porabi ogromno električne energije, ter nam zasoli račun. 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so pametna odločitev, saj z njeno pomočjo privarčujemo in ne bo nas udarila po žepu tako kot toplotne črpalke za ogrevanje.