Poceni selitveni servis

Pri načrtovanju selitve gotovo pride v poštev tudi cena. Čeprav običajno velja, da cena ne sme biti odločilni faktor pri izbiri selitvenega servisa, seveda na to včasih nekoliko pozabimo ali pa namenoma damo prioriteto prav prihranku. V nekaterih primerih s tem ni nikakršnih težav, kaj lahko pa se izkaže, da to vodi v pravo katastrofo. Za selitve cenik namreč odraža pričakovano kakovost storitve, kar je pogosto ključnega pomena. Cenovno ugoden servis lahko ponudi dobro izkušnjo pri lažjih projektih, pri zahtevnejših selitvah pa se običajno splača iskati ponudnike, ki se bolj kot s ceno dokazujejo z zanesljivo in hitro storitvijo.

V nekaterih primerih se lahko tudi poceni selitveni servis zelo dobro obnese. To so predvsem lažje selitve na krajše razdalje, pri katerih tudi ne pričakujemo kakšnih posebnih storitev. Vseeno je pomembno, da cena ne odraža kakšnih odločilnih pomanjkljivosti ponudbe ali pa lastnosti ponudnika. Tudi pri lažjih selitvah gotovo ne želimo trpeti zamud ali nesporazumov ter neodzivnosti izvajalca. Na srečo tudi ugledni in zaupanja vredni selitveni servisi nudijo za osnovne selitve cenik, ki bo prepričal z zelo ugodno ceno.

Pri zahtevnejših selitvah se poceni selitveni servis ne bo tako dobro znašel, pa tudi storitve boljših servisov ne bodo več tako poceni. To še ne pomeni, da bo selitev nujno draga, se moramo pa nekoliko olj pozorno posvetiti brskanju po ponudbi. Predvsem moramo ugotoviti, kaj za določeno ceno sploh dobimo. Kaj lahko se namreč zgodi, da storitev preplačamo ali pa ne dobimo tistih storitev, ki bi jih pričakovali. Ker je za takšne selitve cenik običajno nekoliko bolj prilagodljiv, moramo dobro poznati tudi dejanske želje in potrebe, ki jih imamo pri selitvi. Tako lahko izračunamo predvidene stroške in se s ponudnikom dogovorimo glede vseh storitev, ki jih bomo potrebovali. Na koncu se lahko izkaže, da je cena vseeno precej ugodna.