Sedanjost in prihodnost osebnih avtomobilov

Ne, ne bo govora a letečih avtomobilih in samovozečih vozilih. Prihodnost je namreč v veliki meri že tu, saj pri nekaterih novih modelih vozil že odkrivamo domislice, ki bodo bržkone močno zaznamovale tudi oblikovanje novih modelov. Odličen primer takšnih vozil, ki so že na trgu, sta Ford CMAX in Ford Focus, saj sta oba bogato opremljena z najnovejšo tehnologijo, ki bo nedvomno tudi v prihodnje razvajala voznike na vsakdanjih poteh.

Ford Focus je dobro znan in preizkušen model vsestranskega osebnega avtomobila, ki je doživel že nekaj posodobitev. Zadnja generacija pa je prinesla še posebej opazen preskok, saj je postregla s številnimi domislicami, ki bi jih lahko z lahkoto označili za futuristične. Prav Fordova vozila so v veliki meri zaslužna za to, da so nekateri izmed teh sistemov prešli v splošno rabo in skorajda niso več presenetljivi. Za primer vzemimo sistem prostoročnega parkiranja ali pa kamero za vzvratno vožnjo. Ford Focus prinaša te in druge tehnologije tudi tistim voznikom, ki do zdaj niso bili vajeni tehnološkega razkošja.

Slednje velja tudi za Ford CMAX, ki je paradni družinski avto tega proizvajalca. V družinskih vozilih je udobje pri vožnji še posebej pomembno, izkažeta pa se tudi varčnost in varnost. V vseh teh ozirih se C-MAX izkaže kot vozilo prihodnosti. Je prostoren in zelo udoben, poleg tega pa opremljen s tehnologijo, ki naredi uporabo avtomobila brezskrbno in celo zabavno izkušnjo. Samodejno odpiranje in zapiranje prtljažnika, glasovno upravljanje, pameten tempomat, prilagodljivi žarometi, preprečevanje naleta pri nizki hitrosti, opozarjanje na vozila v mrtvem kotu – vse to so le nekatere izmed tehnoloških rešitev, ki naredijo Ford CMAX vozilo prihodnosti.