Prebijanje pločevine je eden od postopkov preoblikovanja pločevine

Iz pločevine lahko izdelujemo različne polizdelke, pri čemer nam pomagajo različni postopki preoblikovanja pločevine, med katerimi so najbolj pogosto uporabljeni lasersko rezanje, varjenje, upogibanje in štancanje oz. prebijanje pločevine. Z vsemi temi postopki je postal celoten proces izdelave kovinskih izdelkov izjemno učinkovit in kakovosten.

Včasih se je za prebijanje pločevine uporabljalo enostavno orodje, kot sta na primer prebijalni nož in stiskalnica. Na takšen način se je lahko prebijalo le tanjšo pločevino, pri čemer je orodje omogočalo le en preboj in eno obliko. Z razvojem tehnologije obdelave pločevine, pa so bili izdelani posebni CNC prebijalni stroji.

Prebijalni stroji omogočajo enostavnejšo montažo izdelkov

Danes lahko s prebijalnimi stroji prebijamo različne pločevine različnih dimenzij in debeline. Največja možna debelina, ki jo lahko prebijamo je odvisna od zmogljivosti prebijalnega stroja. Nekateri prebijalni stroji zmorejo prebijati tanjše pločevine, nekateri bolj zmogljivi, pa zmorejo prebijati tudi debelejše materiale.

Pri postopku prebijanja je dobro, da je pločevina rahlo naoljena in pravilno shranjena, saj v nasprotnem primeru lahko korodira. S prebijanjem pločevine skrajšamo čas izdelave lukenj, katere lahko naknadno obdelujemo na vrtalnem stroju, rezkalnem stroju ali stružnici. Prebijanje pločevine je velika prednost, saj uporabniku omogoča enostavnejšo montažo izdelkov, ter s tem hitrejšo in bolj učinkovito izdelavo.

Prednosti uporabe sodobnih prebijalnih strojev

Prebijanje pločevine ima danes številne prednosti. Sodobni prebijalni stroji omogočajo hitro prilagajanje potrebam kupcev in veliko natančnost, saj so prebijalni stroji računalniško vodeni. Ponovljivost prebijanja je izjemno visoka, zato je tudi učinkovitost zelo velika, kar pomeni, da je postopek dobrodošel ob naročilih večjega števila izdelkov.

Če iščete tovrstno storitev, vam svetujemo da poiščete informacije na spletu. Le te vam bodo v pomoč pri izbiri najbolj primernega ponudnika glede na vaše potrebe in želje. Preko kontaktnih podatkov navežite stik in prosite za individualno ponudbo, v kateri boste dobili informacije o rokih izvedbe in ceni storitve.