Polioksimetilen nam je bolj poznan kot POM

Kratice nam gredo ponavadi veliko lažje v uho. Prav zato nam je verjetno POM poznan, medtem ko se začudimo, kaj bi lahko pomenil polioksimetilen. Oboje pa pomeni povsem enako. Gre za vsestransko umetno maso. Zanjo je značilno, da je visoko zmogljiva, ima tudi visoko trdnost ter je obstojne oblike. Njegova vpojnost vlage je nizka, ponaša pa se tudi z dobrimi drsnimi lastnostmi.

Polioksimetilen z visoko dimenzijsko stabilnostjo

Poleg številnih drugih lastnosti v ospredje prav zagotovo sili njegova visoko dimenzijska stabilnost. Njegova barva je črna in je dobro UV odporna. Ker je ima tudi zelo dobre obdelovalne lastnosti, ga uporabljajo na marsikaterem področju. Dovoljen je njegov stik z živili. Ta oblika plastike pa ni odporna na visoke koncentracije kislin. Prav tako velja, da je težko lepljiv.

Polioksimetilen in njegova uporabnost

Plastika te vrste se uporablja na veliko področjih. Predvsem je znana njegova uporaba za zobnike, posamezne dele ohišja, drsne ležaje, verižna vodila ter drsne tirnice,

Polietilentereftalat za potrebe sintetičnih vlaken

Pogosto je njegovo ime bolj poznano kot PET. Razvit je bil predvsem za uporabo sintetičnih vlaken. Tako se uporablja tudi za proizvodnjo embalaže za raznovrstne pijače in seveda tudi za druge embalaže. V prvi vrsti za kozmetično ter farmacevtsko industrijo.

Polietilentereftalat in njegove lastnosti

Zanj je značilno, da je čist, lahek in tudi vzdržljiv material. Polietilentereftalat lahko tudi 100 % recikliramo. Plastenka, ki je narejena iz njega, se ne razbije. Prav zaradi tega je najbolj primeren in varen material za različne priložnosti. Seveda pa moramo poskrbeti za njegovo pravilno odlaganje.