Avto na akumulator

Vozilo na akumulator je namenjeno predvsem fantom, a ga obožujejo tudi dekleta.

V prvotnem namenu je bilo vozilo na akumulator namenjeno predvsem otrokom moškega spola, a se je kaj hitro izkazalo, da so tudi dekleta tista, ki rada sedejo za volan in upravljajo avtomobil. Tako so proizvajalci pričeli izdelovati tudi avotmobile, ki so namenjeni dekletom oziroma avtomobile v nevtralnih barvah, ki jih lahko uporabljajo tako dekleta, kakor fantje. Pri nakupu avtomobila, pa je potrebno biti previden, saj so avtomobili različnih dimenzij in primerni za različno vožnjo, prav tako pa imajo različno močna akumulatorje.

Bolj kot je močan akumulator, dalj časa se bo lahko otrok vozil s takšnim avtomobilom in več užitka mu bo nudil. Prav tako je moč akumulatorja pomembna pri premagovanju ovir. V kolikor se boste z njim vozili po travi, po koreninah, po hribu, bo potrebno veliko več energije in bo baterija hitreje odpovedala. Na vožnje je bolje, da se odpravite z dodatnim akumulatorjem, saj se vam lahko v nasprotnem primeru zgodi, da boste avtomobil domov tiščali ali vlekli. Za otroke, ki so stareši od 5 let je priporočljivo kupiti avto na akumulator, katere akumulator je močan 24 V, za manjše otroke pa je primeren tudi 12 V akumulator. Če je akumulator preslab bo nizka hitrost avtomobila in se bo hitreje spraznil. Proizvajalci so mnenja, da najzmoglivejši avtomobili lahko z lahkoto peljejo tudi v 17 % klanec.

Med vožnjo lahko otrok posluša glasbo, uporablja luči, zadnje luči, smerokaže in se tako uči pravilno voziti. Če je otrok nekoliko večji lahko opravlja avtomobil brez nadzora odrasle osebe, pri manjših pa je vsekakor smiselno, da se uporabi daljinec in naredi blokada, da otrok ne more prestaviti v višjo hitrost. Prevelika hitrost bi lahko pomenila nevarnost tako za otroka, kakor za starše, saj ne bi mogli tako hitro nadzorovati delovanja in vožnje otroka. V večjih avtomobilih se lahko peljeta dva otroka, kar bo posebej zanimivo za bratca in sestrico. Sestrica bo imela občutek, da jo brat pelje v mesto po nakupe ali na tržnico, sam pa bo ponosen, da lahko upravlja avto na akumulator. Mnogi otroci sprejmejo avtomobil kot svoji in zanj skrbijo kot za pravi avtomobil. So pa seveda otroci, ki avtomobila preprosto ne marajo in se z njim ne želijo voziti. Morebiti imajo strah ali pa ne zaupajo v svoje sposobnosti.

Kljub temu, da deluje otroški avto na akumulator kot preprosto vozilo, ki dajo otroku samo užitek, temu nikakor ni tako. Vozilo da otroku tako užitke, kakor tudi veliko znanja glede vožnje, otrok mora imeti dobro razvito motoriko, mora znati uporabljati volan, znati uporabljati pedalo, prav tako smerokaze in podobne stvari. Avtomobil je eden izmed načinov, kako lahko otroka pripravimo na kasnejšo vožnjo avtomobila, čeprav se slednja veliko razlikuje od realne. Vsekakor pa bo otrok dobil predstavo, na kaj je potrebno biti pozoren v prometu in zakaj. Morebiti bo celo bolj spoštoval varno vožnjo svojih staršev in se zavedal, zakaj se starši jezijo, če v avtomobilu počne neumnosti oziroma se neprimerno vede.

Avto na akumulator je lahko manj ali bolj zmogliv, kar pa je odvisno od akumulatorja za večjo ponudbo otroških avtomobilov na akumulator pa preverite kaj tukaj https://www.mali-vragci.si/vozila-na-akumulator-in-pedala.