Kripto izmenajva Coincheck v enem samem dnevu prikazala za 373$ MIO dvigov

Japonska kripto izmenajva Coincheck je včeraj umaknila japonske YEN vložke in investorji se že zbirajo, da dvignejo svoja sredstva po nedavnem hecku podjetja.

Po objavi družbe 13. februarja, kmalu po tem, ko je Coincheck delno obnovil svoje delovanje v torek, je že obdelal 40,1 milijard jenov (ali 373 milijonov dolarjev) zahtevkov za dvig s strani obstoječih investitorjev. Podjetje je prvič napovedalo načrt za ponovno omogočanje dvigov japonskega jena 9. februarja.

Na kaj morate biti previdni pri nakupu in prodaji kripto valut, ter kakšni so primeri dobrih praks, pa lahko preverite v članku: 11 praktičnih nasvetov za trgovanje s kripto valutami.

Ta poteza se je pojavila kot poskus normalizacije, potem ko je Japonska izmenjava kripto valut pred kratkim objavila krajo NEM kovancev v vrednosti več kot 500$ MIO.

Znaten znesek dvigov japonskega jena v torek lahko namiguje na zmanjšanje ravni zaupanja med obstoječimi strankami družbe Coincheck po njihovi izgubi. Prav tako je lahko posledica nedavnega pregleda japonskega finančnega regulatorja, Agencije za finančne storitve (FSA).

Kot omenjeno, je kraja sprožila inšpekcijski pregled s strani FSA na kraju samem. Pregled naj bi preučil varnostne ukrepe platforme in ali ima podjetje sploh finančne zmožnosti za poplačilo nadomestila žrtvam kraje.

FSA je kasneje izjavil, da je Coincheck ena od 16 kripto valutnih izmenjav na Japonskem, ki zaradi varnostnih ranljivosti še niso dobile licence za polno operacijo.

Ob umiku fiat valut mora Coincheck še razkriti podrobnejše časovne okvirje v zvezi z izplačevanjem nadomestili žrtvam.

Medtem je glavni izvršni direktor družbe, Yusuke Otsuka, na novinarski konferenci 13. februarja dejal, da podjetje nima namena prostovoljno izstopiti iz trga, kot pravi Nikkei.

Slovenija je na trgu kripto valut zelo močna, saj iz naših krajev izhaja kar nekaj kripto pionirjev. V kolikor vas zanima več o kripto valutah, ali pa celo nakup in prodaja le teh, obiščite stran Kriptomat.io, kjer lahko hitro in enostavno kupite Bitcoin, in to v slovenskem jeziku.