Kartuše in tonerji

Pri nakupovanju novega tiskalnika imamo v mislih celo vrsto dejavnikov, ki vplivajo na to, kateri izdelek bo najbolj primeren. Zelo veliko je odvisno od tega, za kakšno vrsto tiskanja se bo naprava uporabljala in kakšen bo obseg tiskanja. Domači uporabniki se bodo zadovoljili s čisto drugačnimi tiskalniki kot zahtevni poslovni uporabniki.

V prvi vrsti pa izstopa delitev na brizgalne in laserske tiskalnike. Kartuše za tiskalnike so namenjene brizgalnikom, laserske naprave pa koristijo tonerje. Razlike pa niso le v tem, v kakšno vrsto tiskalnika izdelki sodijo.

Kartuše za tiskalnike

Kartuše imajo v primerjavi s tonerji odločilno prednost pri uporabnikih, ki so posebej zahtevni glede kakovosti barve. Fotografski tiskalniki in druge profesionalne naprave za barvno tiskanje delujejo po brizgalnem principu. Tudi izbira barv je nekoliko bolj pestra, saj je možno dobiti fotografske različice, mat barve in podobne opcije.

Poleg tega so kartuše za tiskalnike običajno cenejše pri nakupu, kar je kot nalašč za manj zahtevne domače uporabnike.

Tonerji

Tonerji so namenjeni poslovnim uporabnikom, zato morajo biti zanesljivi in kakovostni. Lexmark tonerji služijo za primer originalnega izdelka priznanega proizvajalca. Lexmark tonerji so edina smiselna izbira za tiste, ki uporabljajo laserski tiskalnik te znamke za obsežno poslovno tiskanje. Zagotavlja hitro in zanesljivo tiskanje večjega števila natisov, kar je kot nalašč za pisarniško in šolsko rabo ter druga zahtevna okolja. Lexmark tonerji ter izdelki drugih zanesljivih proizvajalcev na področju laserskih tiskalnikov zagotavljajo izjemno učinkovitost in nizke cene natisov pri večjih količinah, predvsem pa popolno zanesljivost tiskalnikov, ki pri pomembnem delu seveda ne smejo odpovedati.