Kako izgleda sodoben družinski avto?

Razvoj avtomobilov napreduje s svetlobno hitrostjo, kar pomeni, da se na trgu venomer pojavljajo novi modeli. Le redki avtomobili pa se uspejo tudi zasidrati – to uspe le tistim, ki se res izkažejo s svojo funkcionalnostjo. Med temi je zagotovo tudi Ford Edge, ki postaja sinonim za sodoben družinski avto. Ford s tem modelom cilja predvsem na tiste, ki želijo ostati v koraku s časom ter tudi z avtomobilom pokazati, da si privoščijo le najboljše.

Ford Edge je prostoren športni terenec, ki se počuti kot doma tako na avtocesti kot na neurejenih poteh. A o zavidljivi zmogljivosti je skorajda škoda govoriti, saj si več pozornosti zasluži tehnologija, ki je očem skrita. Kot vsak sodoben avto Ford znamke je tudi Edge opremljen z različnimi bombončki, ki se pri vsakodnevni vožnji izkažejo za nepogrešljive. Sodobna tehnologija zagotavlja izjemen užitek v vožnji, poleg tega poenostavi številna opravila, ki so bila včasih stresna. Najočitnejši primer je parkiranje, predvsem bočno ali vzvratno – novi Ford Edge je opremljen s senzorji in kamero za vzvratno vožnjo, tovrstno pomoč pa še zasenči sistem za aktivno pomoč pri parkiranju, ki izkoristi vgrajeno opremo in praktično samodejno parkira avtomobil v še tako tesen prostor. Enako učinkovit je sistem tudi pri zapuščanju parkirnega mesta, saj pri tem pomaga pri vključevanju v promet. Vse to poteka samodejno z obvestili in napotki na velikem zaslonu.

To je le nekaj poudarkov iz obširne zbirke prednosti vozila Ford Edge. A vseag se ne da spraviti v besede, treba se je preprosto zapeljati in spoznati, kako se vozi novi avto Ford Edge.