Kaj nam ponujajo različni žari?

Na trgu nastopajo različni žari in vsak ima svoje dobre in slabe lastnosti, predvsem pa se razlikujejo tudi v načinu peke. Najbolj pogosti so žari na plin, ki največkrat delujejo tako, da s pomočjo plinskih gorilnikov segrevamo veliko litoželezno ploščo, ki ima zaradi narave gorilnikov nekatere dele bolj segrete kot druge, vendar to veliko ljudi ne moti, ker je to zelo preprost način peke, saj moramo le priklopiti plinsko bombo in že lahko začnemo. 

Nekoliko bolj zahtevni so žari na oglje, ki so lahko narejeni tako na ploščo, kot tudi z rešetko in ponujajo veliko bolj enakomerno gretje površine, prav tako pa imajo to sposobnost, da lahko dajo mesu in zelenjavi nekoliko dimljen okus, kar lahko pripomore k razvoju okusa. 

Najbolj enostavni za uporabo so žari na elektriko, ki jih samo priključimo v vtičnico in že lahko začnemo peči, vendar se tu plošča nekoliko manj segreje, prav tako pa ne dobimo nobenega posebnega okusa pri peki na tovrstni napravi.

Ali je zabavanje gostov možno na majhni terasi?

Če na domu velikokrat zabavamo goste in nismo prepričani, če bo en sam žar dovolj za kapaciteto ljudi, ki jih želimo gostiti je najbolj enostavno to, da pogledamo kaj nam lahko pomaga doseči letna kuhinja na terasi. Veliko ljudi misli, da mora letna kuhinja imeti veliko prostora, vendar en pult ter nekaj kuhinjskih naprav je že dovolj, da je naša letna kuhinja na terasi popolnoma uporabna in pripravljena na uporabo, ne da bi pri tem ustvarjali ne vem kakšno zadevo. Ko je za pripravo hrane uporabljena letna kuhinja na terasi to pomeni, da smo lahko ves čas z gosti, saj imamo vso opremo in prostor na dosegu roke, kar pomeni, da lahko dosežemo velike kulinarične dosežke in v njih vpletemo še svoje goste, ali pa smo samo ves čas z njimi.