Izdelava dimnika je odvisna od številnih dejavnikov

Ste vedeli, da je gradnja oziroma izdelava dimnika zelo zahtevno delo, saj je od njega odvisen ogrevalni sitem v hiši. Zato ga je potrebno načrtovati, še preden začnete z gradnjo ali sanacijo hiše. Ne glede na to, kateri tip dimnika želite, pomembna je njegova višina in material odporen na vročino. Ker je dimnik izredno občutljiv sistem, mora biti narejen v skladu s stroko, kajti v nasprotnem primeru lahko povzroči veliko škode ali celo ogrozi zdravje in življenje človeka.

Izdelava dimnika je odvisna od cele vrste dejavnikov, kot so na primer lokacija kurilne peči v hiši, višina stavbe, način ogrevanja, toplotna moč kurilnega kotla, izkoristek kotla in vrsta kurilne napeljave. Pri vsaki izdelavi pa bodite osredotočeni na to, da bo visoka dimniška konstrukcija več desetletij kljubovala vsem vremenskim spremembam. Zato izberite dobrega proizvajalca, ki vam bo zagotovil kakovostno in varno izdelavo dimnika z vsemi normativi in standardi.

Troslojni dimnik je primeren za uporabo pri kuriščih na olje, plin in trda goriva

Ste ravno v gradnji nove hiše in razmišljate o najprimernejšem dimniškem sistemu? Priporočamo vam troslojni dimnik, izdelan iz nerjaveče pločevine. Zasnova njegovih komponent je dobro izpopolnjena, zato je primeren za obratovanje v suhem ali mokrem režimu, v nadtlaku ali podtlaku. Takšen dimniški sistem predstavlja varno in dolgoročno rešitev primerno za uporabo pri kuriščih na olje, plin in trda goriva. Njihova montaža je hitra in enostavna.

Največje prednosti, ki jih ima troslojni dimnik, je zagotavljanje odlične toplotno izolacijske lastnosti in dobro prezračevana izolacija. Kakovostni materiali in kvalitetna izdelava omogočajo veliko odpornost na vlago, kisline, visoke temperature in mehanske obremenitve. Troslojni dimniški sistem je zagotovo rešitev usmerjena v prihodnost, ki z vrhunskimi priključki, objemkami in varjenimi deli zanesljivo preprečujejo uhajanje dimnih plinov iz dimnega sistema. Odlična plinotesnost dimnega sistema zagotavlja dobro protipožarno varnost, kar je eden od vzrokov za vgradnjo tovrstnega dimnika.