Dobri stari namizni računalnik se še vedno izkazuje

Preden je skoraj vsaka oseba imela svoj lasten prenosni računalnik, je bil namizni računalnik nekaj, kar je bilo prisotno v skoraj vsakem domu. Ne le, da smo se od takrat razvadili s prenosljivostjo navadnega prenosnega računalnika, kot ga poznamo zdaj, tudi navadili smo se na to, da je naprava, ki jo imamo lahka in uporabna od dneva, ko jo damo iz škatle.

Če se želimo s svojim računalnikom nekoliko bolj pozabavati, je to najlažje tako, da nekoliko poboljšamo svoj namizni računalnik. Ne le, da so lahko namizni računalniki izjemno močne naprave, za ceno, ki je konkurenčna povprečnemu prenosniku, res je tudi to, da je to projekt, ki se ga lahko loti skoraj vsak, če pa želimo zamenjati komponente v prenosnem računalniku, moramo biti veliko bolj previdni, da so zanj primerne. Ne le, da je namizni prenosnik samo bolj prilagodljiv, je tudi bolj zmogljiv od prenosnika v podobnem cenovnem razredu, kar pomeni, da je uporaben za naporne računalniške operacije in celo brezskrbno igranje računalniških iger.

Za prenosljivost, je bolje, če si omislimo ZenBook

Asusova linija prenosnih računalnikov ZenBook je namenjena temu, da se lahko podjetje brezskrbno poigrava z različnimi inovacijami na področju izdelovanja prenosnih računalnikov in jih že več let učinkovito vključuje v svoje produkte.

Računalnik ZenBook ima lahko, glede na to, kateri model izberemo, poudarjeno kvaliteto zaslona, nekateri se ponašajo cel oz zaslonom na dotik, drugi imajo optimizirano baterijo v skladju z drugimi komponentami, da lahko skupaj sestavijo vzdržljiv poslovni računalnik, za ljubitelje multimedije pa obstajajo modeli iz linije ZenBook, ki lahko prenosni računalnik spremenijo v polno delujočo grafično tablico s pomočjo tega, da se zaslon lahko obrne za 360 stopnij in tako lahko računalnik uporabljamo kot veliko ravno tablico, ali pa ga postavimo v obliko V in si na njem ogledujemo filme.