Cenovno ugodno supanje

Supanje postaja izjemno priljubljena aktivnost za preživljanje toplih poletnih dni ob morju. Težava je le v tem, da za tovrstno rekreacijo potrebujemo nekaj opreme, ta pa je lahko presenetljivo draga. Nekateri supi so dražji od 1000 evrov, pa tudi osnovni sup za začetnike bo stal več sto evrov! Mnogi radovedneži se ob tem dejstvu odločijo, da bodo raje ostali pri plavanju, kar pa je prenagljeno – supanje je lahko tudi cenovno ugodno, če znamo najti pravo ponudbo.

Akcijske cene supov in opreme

Najboljša možnost je za poceni sup akcija. Glede na to, da je oprema relativno draga, lahko že nekaj odstotkov popusta pomeni velik prihranek. Tako je za sup akcija odlična priložnost, saj je možno dobiti opremo po bistveno dostopnejših cenah, še posebej seveda ob tistih akcijah, ki prinašajo kakšnih 30% prihranka ali celo več.

Akcijske cene pogosto veljajo za komplete opreme, kar je za marsikoga zelo privlačna ponudba. A za najbolj cenovno ugodno možnost se včasih splača preučiti druge možnosti. Za sup akcija morda zniža le desko, ne pa druge opreme, ali pa v kompletu ne dobimo toliko popusta, kot če bi po akcijskih cenah kupili vsak kos opreme posebej. Potrpežljivost se v tem primeru močno splača, kot tudi spremljanje ponudbe – včasih je možno dobiti zelo poceni sup brez dodatne opreme, pa tudi ključni kosi opreme so pogosto v akciji.

Alternative nakupu

Če je nakup supa preveliko finančno breme, je morda smiselno poizvedeti o razpoložljivih alternativah. Enako velja, če se s supanjem ne nameravamo tako aktivno ukvarjati, da bi lahko upravičili stroške, tudi v primeru popustov. Bo pa tudi za občasne uporabnike zelo privlačna opcija najem opreme. Sup in dodatno opremo si lahko izposodimo, in to za bistveno nižjo ceno kot bi jo zahteval nakup. Tudi če velja za sup akcija, bo treba odšteti več sto evrov, medtem ko prinaša najem komplet opreme za cel teden že za manj kot stotaka.