Voznik začetnik še ni izkušen

Imeti vozniško dovoljenje je v resnici izjemna odgovornost, predvsem pa za mladega človeka, ki ima izjemno malo izkušenj na cesti. Čeprav mladi ljudje ponavadi ne razmišljajo tako, saj mislijo, da jim znanje, ki so ga prejeli v šoli vožnje, nudi prav vse. Cesta je polna nepredvidljivih situacij, zato znanja ter izkušenj nikoli ni povsem dovolj. Vedno znova moramo zato obnavljati svoje znanje ter si nabirati novih izkušenj. Nekateri imajo pri vožnji precej strahu, zato je dobro, da vožnjo vadijo kje, kjer ne bodo ovirali drugih. Poligon varne vožnje je tako odlična rešitev za take voznike. Seveda pa je poligon te vrste v resnici namenjen prav vsem, predvsem pa voznikom začetnikom ter tistim, ki se po dolgem času vračajo na ceste.

Voznik začetnik se vpiše na poligon varne vožnje

Poligon varne vožnje je vključen v tečaj varne vožnje. Ta je razdeljen na teoretični ter praktični del. Praktični del poteka na poligonu, voznik začetnik ter ostali vozniki pa se ga lahko udeležijo tudi z lastnimi vozili. Obsega več praktičnih vaj. Vsi vozniki, ki so udeleženi pri tem, pa so ves čas s prenosno radijsko postajo povezani s stalnim inštruktorjem. Vsaka vaja je z njegove strani temeljito razložena in tudi pokazana. Inštruktor spremlja vsak njihov gib ter sproti daje navodila, kako se lahko še izboljšajo. Po izvedeni vsaki vaji pa se udeleženci z inštruktorjem pogovorijo o znanju, ki so ga ravnokar pridobili.

Varnost je izjemnega pomena. Tega se moramo zavedati prav vsi. To pa lahko dokažemo z udeleževanjem tečajev varnih voženj, ki v Sloveniji na več krajih potekajo vsaj enkrat na mesec.