Računalniški ali pisarniški stol

V mnogih primerih je težko ugotoviti, ali je pravzaprav nek stol pisarniški ali računalniški. In res se v mnogih primerih obe vrsti lahko uporabljata v obeh primerih – tako pri pisarniškem delu, kot pri raznih opravilih na domačem računalniku. Včasih pa vseeno ni neumno izbrati specializiranega izdelka za določen namen. Ta rešitev bo najboljša za zahtevnejše uporabnike, ki pri svojih dejavnostih iščejo prav vsako prednost, ki jo lahko dobijo od pohištva in opreme.

Računalniški stol

Posebne računalniške različice stolov ciljajo predvsem na tiste, ki za računalnikom presedijo dolge ure svojega časa. Jasno je, da takšna uporaba zahteva posebno pohištvo. Tudi, če je stol pisarniški in prilagojen osemurnemu sedenju, morda ne bo zadostil visokim zahtevam te vrste.

Poseben računalniški stol bodo znali dobo izkoristiti najbolj zagrizeni računalničarji, na primer ljubitelji računalniških iger. Tekmovalne akcijske igre zahtevajo popolno pripravljenost in hitre reakcije, kakršnekoli motnje pa lahko hitro pomenijo razliko med zmago in porazom. Takšni igričarski stoli so zasnovani s tem namenom, posledično so zelo prilagodljivi, povsem udobni in nikakor ne motijo uporabe računalnika.

Pisarniški stol

Večinoma se lahko namenski računalniški stol uporablja tudi v pisarni, čeprav bo mogoče s svojim videzom sprva pritegnil preveč pozornosti za zbrano delo. Gotovo pa je bolje, da je za takšno rabo stol pisarniški. Takšni stoli služijo predvsem zagotavljanju udobja in nemotenega dela skozi dolge delovne ure. Posebna naloga takšnih stolov je tudi ta, da silijo v zdravo držo – na dolgi rok se to še kako pozna, saj osemurno sedenje skozi mesece in leta vsekakor močno vpliva na zdravje.