Prezračevalni sistem

Prezračevalni sistem je zelo pomemben , za zdravo življenje in svež vonj vašega bivalnega prostora. Prezračevalni sistem  je znan tudi pod drugim imenom oziroma izrazom in to je rekuperacija.

Prezračevalni sistem bo omogočil, da je v vašem prostoru vedno svež in čist zrak, tako vam ne bo potrebno vedno odpirati okna ali pa balkona, kar vam bo seveda prihranilo čas in tudi denar, ker bo uhajanje toplotne energije zelo minimalna, kar je seveda tudi zelo zaželeno.

Na trgu je na voljo veliko različnih vrst prezračevalnih sistemov, za katerega se boste odločili pa je seveda odvisno od vas, koliko denarja želite vložiti in tudi kakšen je vaš objekt oziroma prostor. 

Poznamo centralni prezračevalni sistem, lokalni prezračevalni sistem, rekuperacijski prezračevalni sistem in še mnogo drugih prezračevalnih sistemov.

Ob namestitvi in izbiri prezračevalnega sistema vam bo najbolje znal svetovati strokovnjak, ki ima na tem področju že dolgoletne izkušnje. Morate vedeti, da ni vsak prezračevalni sistem primeren za vsak tip objekta.

Cevi za prezračevanje

Cevi za prezračevanje so zelo pomemben faktor pri prezračevalnih sistemih, saj brez njih prezračevalni sistem praktično ne more delovati, tako kot je to potrebno. Cevi za prezračevanje so izdelane iz nereciklirane živilske plastike in so tudi  brez neprijetnega ali specifičnega  vonja, notranji sloj prezračevalne cevi je gladek, antistatičen in antibakterijski, kar pomeni, da je to primerno tudi za tiste ljudi, ki imajo težave s kakršno koli vrsto alergij.

Cevi za prezračevanje imajo dovolj površinske odpornosti, da jih je možno zaliti v AB ploščo, pri okroglih presekih je fleksibilnost  cevi za prezračevanje tako dobra, da se kolena praktično ne uporabljajo. Najpogosteje se uporabljajo prezračevalne cevi z zunanjim okroglim presekom. Za namestitev in pričvrstitev prezračevalnih cevi se uporabljajo različni pritrdilni in povezovalni elementi.

Namestitev cevi za prezračevanje mora opraviti izkušen strokovnjak, ki ima s tem delom že dolgoletne izkušnje, saj mora biti namestitev cevi za prezračevanje kakovostna.