Prenosnik ali tablica?

Spričo vzpona popularnosti vsestranskih tablic so se mnogi proizvajalci računalnikov in računalniške opreme preusmerili tudi v ta segment. ASUS je na primer zdaj prisoten v praktično vsaki niši na trgu računalnikov, tako da ni nič čudnega, da niti med tablicami in hibridnimi računalniki ni pripravljen prepustiti svojega kosa pogače konkurenci. Široka izbira pa lahko povzroči dilemo pri kupcih. Mnogi se sprašujejo, ali je bolje izbrati prenosni ali tablični računalnik, še posebej, če te izdelke ponuja isti proizvajalec.

ASUS prenosniki

Znamka ASUS slovi po zelo raznoliki ponudbi prenosnikov. Gaming ASUS prenosniki so vrhunski računalniki, namenjeni igričarjem, torej opremljeni z nadvse zmogljivimi komponentami. Računalniki gaming ASUS ne pridejo v poštev za primerjavo s tablicami – so namreč neprimerljivo zmogljivejši in ciljajo na povsem drugačno ciljno skupino. Bolj kot gaming ASUS računalniki so tablicam sorodni cenovno ugodni kompaktni prenosniki, ki se prav tako prodajajo pod znamko ASUS. Tudi ti so običajno nekoliko zmogljivejši od tabličnih alternativ, poleg tega nudijo funkcionalnosti fizične tipkovnice in sledilne ploščice. Imajo tudi obilo priključkov za razširitev, česar tablice pogosto ne nudijo.

Tablični računalniki ASUS

ASUS tablice so namenjene tistim, ki jim mobilnost prenosnikov ne zadošča. Kljub temu, da so sodobni prenosni računalniki zelo kompaktni in lahki, jih tablice pri tem še vedno močno prekosijo. Mobilnost in praktičnost uporabe pa terjata svoj davek pri funkcionalnosti. Tablični računalniki zadoščajo za opravljanje osnovnih opravil, so pa precej neprimerni za kakšno resno dolgotrajno delo. Večinoma tako ne služijo kot primarni računalnik, temveč kot priročen nadomestek takrat, ko se ta potrebuje.