Ploščice iz marmorja so kopalniški trend za letošnje leto

Vas zanimajo trendi kopalnic za letošnje leto? Če ste ravno v fazi prenavljanja ali pa opremljanja povsem nove kopalnice, potem zagotovo. Še posebej pomembno je tudi, kaj boste položili na tla in stene, ne nazadnje tudi kakšne dekorativne detajle je najbolje izbrati. Ploščice iz marmorja so zagotovo eden od najvidnejših pa tudi najbolj zaželenih trendov, a še zdaleč niso edini material.

Predstavljamo vam torej največje letošnje kopalniške hite, med katerimi je tudi terazzo oziroma teraco.

Umetno ustvarjena kamnita površina za kopalnico

Teraco velja za umetno ustvarjeno kamnito površino, ki nastane kot rezultat vstavljanja kamnitih delcev v cement ali epoksi površino. Je izjemno dobro odporen na vlago, vročino, obenem je preprost za čiščenje in vzdrževanje. Lahko rečemo, da je idealna izbira materiala za kopalniške prostore. Uporablja se za pokrivanje sten in tal.

Teraco vam je na voljo v številnih oblikah, dizajnih ter barvnih odtenkih. Posledično z njim lahko na odličen način popestrite svoj prostor.

Vse večji poudarek na marmorju

Marmorne ploščice so prav tako eden od večjih kopalniških hitov za letošnje leto. Tudi na sploh marmor v domačih prostorih pa tudi drugje postaja vse bolj priljubljen. Še posebej pa je zaželen in iskan takšen v beli, rdečkasti ali pa sivi barvi. Marmor kopalnici daje eleganten, morda celo kraljevski pridih. Vsekakor pa sodi med nekoliko dražje materiale, obenem tudi precej občutljive. Pri čiščenju in vzdrževanju zato od uporabnikov zahteva nekoliko več previdnosti.

Ker so kopalniške ploščice iz marmorja torej nekoliko višja investicija, si nekateri omišljajo cenejši nadomestek. To so keramične ali pa porcelanaste ploščice, ki dajejo videz marmorja.

Ploščice s pridihom geometrijskih vzorcev

Na vidiku so tudi nekoliko manjše ploščice pa tudi takšne, ki imajo pridih geometrijskega vzorca. Mozaične ploščice na primer dajejo vtis, da je na steno položenih nepregledno število drobnih ploščic. Kar pa se tiče geometrijskega vzorca pa so preproste črte na ploščici zagotovo najbolj in.

Eden od letošnjih trendov za kopalnice je tudi ta, da v prostor vkomponirate zlasti naravne materiale, kot sta na primer kamen in les. Leseno pohištvo namreč v kopalnico prinese precej veliko mero topline in domačnosti. Sicer pa lahko kamen in les odlično kombinirate, če se na primer ne morete odločiti samo za eno vrsto materiala. Tudi strokovnjaki se strinjajo, da sta kamen in les odlična sopotnika.