Plise senčila so odgovor na senčenje vseh vrst oken

Redko se zgodi, da je neko senčilo popolnoma primerno za vse vrste oken, ampak nekako so plise senčila ravno ena izmed tistih vrst, ki se ne le, da lahko prilegajo prav vsakemu oknu, ne glede na nepravilnosti oblik ali velikosti, ampak so tudi izjemno stilsko prilagodljive.

Trendi v arhitekturi vedno bolj kažejo proti čistim linijam, nemotenim pogledom in sistemom, ki so na prvi pogled preprosti, vendar za lepo zaključenim izdelkom obstajajo zanimivi mehanizmi, s katerimi je omogočen za idealen izgled zunanjosti. Plise senčila so ravno eden izmed senčil, ki to popolno zajamejo. Lahko si izberemo, skoraj da popolnoma prosto, kakšno blago bomo izbrali za izdelavo samega senčila, to pa je nato prilagojeno obliki in velikosti okna, na katerega se namešča z nekaj preprostimi rezi blaga. Ko se namesti končna prečka in celotna stvar pritrdi na okno je kaj kmalu vsakemu lastniku doma jasno, da so bila plise senčila prava izbira za njihov prostor.

Tudi roloji sledijo trendu čistih linij

Roloji se nekoliko razlikujejo od drugih senčil, ki so nameščena v notranjosti domov. Večina senčil se zloži v kaseto ali se preprosto stisne na manjšo površino, kot to delajo plise zavese, ampak tega se roloji ne držijo. Rolo deluje tako, da ga potegnemo za vrvco in ta se razpne, kar pa omogoča, da roloji stojijo na prav vsaki določeni višini pa je mehanizem, ki se nahaja v palici, ki sam sistem senčila pritrjuje na okno.

Roloji so zaradi preproste namestitve in izjemno intuitivnim in preprostim načinom prilagajanja senčenja eno izmed najbolj pogostih senčil, ki se na okno nameščajo naknadno. Roloji so celo tako preprosti za uporabo, da so marsikdaj dostopni v popolnoma navadnih trgovinah in so namenjeni temu, da jih v domu namestimo sami, vendar moramo pri takih ponudbah biti pozorni na kvaliteto.