Pisarniški stol v primerjavi z drugimi

Vemo, da se pisarniški stol močno razlikuje od navadnih stolov, ki jih uporabljamo pri jedi ali pri katerih drugih opravilih, za katere ne potrebujemo ur sedenja. Predvsem se ta stol razlikuje po obliki. Oblikovan mora bit namreč tako, da se prilega našemu sedenju in nas nikakor ne ovira pri delu. Ponavadi pisarniški stol odlikuje visok naslon za glavo ter opiralo za roke.

Pisarniški stol naj omogoča veliko udobja

Ker so pisarniški stoli namenjeni delavcem in vodstvu ter vemo, da na njem s sedenjem preživijo veliko časa, moramo biti pozorni na to, da so zasnovani tako, da je udobje sedenja na prvem mestu, šele nato je važen izgled. Preden jih podjetje kupi, mora pregledati vse tehnične lastnosti, med katerimi so najpomembnejše: namembnost, oblazinjenost, opora za roke, nastavljivost naslonjača, dvižni mehanizem, kolesca, materiali ter tudi dimenzije.

Barski stoli – kakovost ni nič manj pomembna

Ker tovrstni stoli res zahtevajo posebno oblikovanost, so pogosto s strani podjetja naročeni po naročilu. Izberejo si ustreznega proizvajalca, ki dobro ve, kaj pomeni kvaliteten barski stol. Sami izberemo vse potrebne lastnosti in izdelava stola se lahko prične. Dobro je, da smo ves čas v navezi z izdelovalcem, saj si lahko vmes premislimo, predvsem v povezavi z izbiro materiala. Seveda se barski stoli pogosto naročijo kar masovno, kar je v nekaterih primerih lahko smiselna odločitev, vedno pa ne pride v poštev. Pred nakupom se je treba nujno prepričati, da bodo stoli ugodili zahtevam, ki jih imamo. Čisto možno je, da bodo že najcenejši barski stoli odlični v svoji vlogi.