Odlični nasveti za nakup WC školjke

Čeprav se zdi nakup nekaterih kosov pohištva in elementov za dom sila preprosta zadeva, pa temu ni vedno tako. To ponavadi ugotovimo šele, ko v specializiranih prodajalnah pred seboj zagledamo številne možnosti, a le ena bi bila za nas najustreznejša. Nič drugače ni pri izbiri WC školjke. Sicer vemo, da je nakup keramične WC školjke ena od najboljših možnosti, ki nam jih v tem hipu ponuja trg. Pa je tudi za nas WC školjka iz keramike primerna izbira?

Na vprašanja, ki se vam porajajo ob nakupu WC školjke, vam lahko pomagajo odgovoriti tudi strokovno podkovani in izkušeni prodajalci. Sicer pa je najbolje, če si nekaj znanja o tem pred izbiro pridobite tudi sami.

Podometna ali nadometna WC školjka

To, da so vas na trgu še najbolj prepričale keramične WC školjke, še zdaleč ni zadosten podatek, da boste kupili najustreznejšo školjko. Izjemno pomemben podatek je tudi ta, ali bo školjka nadometna ali podometna. Razlika med tipoma je zlasti povezana s kotličkom z mehanizmom za splakovanje – ta je lahko viden na zunaj ali pa skrit v steno. V drugem primeru je na steni samo aktivna tipka.

Obvezen del WC školjke je tudi deska oziroma pokrov. Na voljo so povsem navadne klasične deske ali pa takšne, ki omogočajo mehko zapiranje. Originalna vrsta WC desk ima za določen model oziroma tip školjke pogosto stanejo polovico cene celotne školjke. 

Za preprostejše čiščenje WC školjk

Omenili smo, da so najbolj zaželena vrsta keramične WC školjke, predvsem ko govorimo o vrsti materialov. To ni nikakršna novost. Školjke iz keramike so na trgu prisotne že vrsto let. Novitete pri sodobnih WC školjkah pa so vsekakor še kako zelo dobrodošle.

Ena od takšnih novitete so na primer WC školjke brez roba, ki so se med ljudmi zelo dobro prijele, saj so za čiščenje povsem preproste.

Uskladitev WC školjke k celotni podobi kopalnice

Večini med vami je pomembno, da se oprema v prostoru med seboj dobro ujema. Pri izbiri WC keramične školjke ni nič drugače – poskrbeti je treba, da se školjka povsem prilagodi podobni celotne kopalnice.

WC školjke na sploh so lahko tradicionalnih, klasičnih ter brezčasnih barv in oblik. Novejši trendi narekujejo celo nekoliko bolj ostre linije.