Napredne kosilnice za zahtevno košnjo

V različnih situacijah imamo opravka z zahtevnimi površinami ali pa kakšnimi posebnimi pričakovanji pri košnji. Na takšne zahteve je možno uspešno odgovoriti le z napredno opremo, predvsem z dobro kosilnico, ki nam omogoča doseganje zastavljenih ciljev. Seveda to pomeni, da bo treba kosilnico premišljeno izbrati, da bo res pokrila vse potrebe v določeni situaciji. Na voljo imamo različne izvedbe, ki se lahko zelo dobro obnesejo.

Robotska kosilnica

Robotski modeli so izjemno prepričljivi, saj naslovijo prav tisti faktor, ki je pogosto odločilnega pomena pri košnji – aktivnost uporabnika. S takšno kosilnico pravzaprav ne bo treba kositi, saj za vse poskrbi kar naprava sama. Seveda zahteva robotska kosilnica najprej nekaj nastavitev, dobro je tudi, da smo pozorni in vsaj občasno popazimo na njeno delovanje, a sama košnja ne zahteva posebnega napora. To je v mnogih primerih velika prednost, predvsem pri redni košnji na večjih površinah. Kosilnico lahko preprosto pustimo delovati in zelenica bo vedno perfektno pristrižena. Napredna robotska kosilnica se odlično znajde tudi na razgibanem terenu in v višji travi, zato kakšnih posebnih ovir pri njenem delovanju sploh ni.

Rider kosilnice

Najzahtevnejši uporabniki pa bodo vseeno želeli kositi sami, saj imajo pri tem največ nadzora nad delom in delovanjem naprave. Potrebovali bodo zmogljivo, udobno in prilagodljivo kosilnico. V takšnih primerih je najbolj smiselna uporaba rider kosilnice, ki je priljubljena izbira med zahtevnejšimi uporabniki. Takšne kosilnice srečujemo predvsem tam, kjer je zelo pomembno, da zelenico stalno vzdržujemo v brezhibnem stanju. S takšno opremo kosimo okolico pomembnih poslovnih objektov, javne zelene površine, tudi športna igrišča in druge zelenice, pri katerih si ne moremo privoščiti velikih kompromisov. Rider kosilnice se v vsakem okolju zelo dobro znajdejo, so presenetljivo prilagodljive, tako da lahko z njimi dosežemo poljubne učinke. Rezultat je vedno isti, popolno zadovoljstvo uporabnika in brezhiben rezultat, ki se kaže na terenu.