Najpogostejši razlogi, zakaj ste samski

1. Ne iščete kakršnegakoli razmerja, iščete pravo ljubezen: Nekateri se poročijo s svojo prvo srednješolsko ljubeznijo, saj so prepričani, da je to to. Preostali pa moramo biti prvo prepričani česa si sploh želimo in kaj iščemo, zato delamo male in počasne korake. Priložnostni zmenki so v tem primeru zelo dobrodošli, saj s tem raziskujemo teren ter še bolje spoznamo svoje potrebe, želje in lastnosti s katerimi se vam bo partner zameril, ne glede na to kako perfektno deluje na začetku. “Mogoče ste si želeli nekoga, ki ima svobodne nazore in vas pokliče kadar se mu zazdi. S časom pa lahko ugotovite, da je to stvar, ki vam ne ugaja, zato boste poiskali drugačno osebo. Učimo se iz napak in izkušenj. Ko dobimo svojo lekcijo, se nam pogled na svet spremeni, s tem pa začnemo privlačiti tudi različne osebe,” je povedal Eharmony.

2. Pretekla zveza vas je popolnoma travmatizirala: Po takšni zvezi potrebuje človek čas, da prebrodi, preboli in analizira stvari, ki so se zgodile. Preden se začne proces zdravljenja, je treba razčistiti z izgubo in s stvarmi, ki so se zgodile. Skok v naslednjo zvezo je najslabše kar lahko naredite.

3. Radi hodite na zmenke z večimi osebami: V tem primeru je najbolje, da ste odkriti do sebe in do partnerjev. Če ta “aranžma” ustreza tako vam kot vašim partnerjem, potem ni s tem nič narobe.

4. Ste zaposleni: Za zvezo sta potrebna čas in tudi nekaj energije. Če ste preveč zaposleni zaradi svoje karieren ali česa podobnega, bo zveza predstavljala le trn v peti. Če le stežka uskladite poslovno, družbeno in ljubezensko življenje (le komu gre to zlahka od rok?) potem se boste prej našli v občasnih zmenkarijah. A ko bo prišla pristna želja po zvezi in ljubezni, boste morali vložiti tudi nekaj energije, da dosežete uspeh pri želeni osebi.