Menjava stekla za iPhone

Steklo mobilnega telefona je precej izpostavljeno, s tem pa tudi dovzetno za razne poškodbe. Ne moremo ga učinkovito zaščititi, saj je stalno v uporabi, hkrati pa je tudi precej občutljivo. Ravno zato je pogosto smiselno več pozornosti kot preventivi nameniti ukrepom po tem, ko se praske neizogibno pojavijo ali pa pride celo do večjih poškodb. Menjava stekla pri večini telefonov ni poseben izziv, pa tudi cena je dokaj ugodna, ne glede na to, ali se lotimo postopka kar sami ali pa telefon zaupamo strokovnjaku. A pri telefonih iPhone je lahko celotna izkušnja precej drugačna, zato se je smiselno o servisnih postopkih pravočasno pozanimati. 

V primeru težav z zaslonom je pooblaščeni iPhone servis edina možnost, saj sami ne moremo posegati v telefon. Apple za to poskrbi z zaprtim ohišjem in nedostopnim drobovjem, potrebovali bi specializirano orodje, pa še pri tem bi verjetno zamenjavo zelo slabo opravili. Tudi če moramo zamenjati le vrhnje steklo, bo treba torej obiskati iPhone servis. Po svoje je to seveda prednost, saj bo delo gotovo opravljeno zelo dobro. A kot gre seveda pričakovati pri tej znamki, bo opravek tudi precej drag – v nekaterih primerih lahko zamenjava stekla skupaj z zaslonom stane tudi več kot 500 evrov! Seveda bodo stroški v večini primerov bistveno nižji, saj je cena odvisna od modela telefona, obsega poškodb in kakovosti uporabljenih materialov. Običajno ponuja iPhone servis več možnih rešitev, prav tako je včasih smiselno telefon preprosto zamenjati, saj bi bilo popravilo predrago. To velja v primerih, ko je poškodovan tudi zaslon telefona, ne le steklo. Sama menjava stekla je lahko cenovno precej dostopna, običajno lahko pričakujemo ceno okoli 100 evrov, kar je dokaj dobra cena za tak poseg.

Pri menjavi stekla ne gre skopariti, saj je zaslon najbolj pomemben del pri uporabi telefona. Splača se torej izbrati zanesljivega serviserja in poseg tudi dobro plačati.