Kartuše za najbolj priljubljene domače tiskalnike

Tiskalniki in multifunkcijske naprave nižjih cenovnih razredov so stalni spremljevalci domačih računalnikov, saj je vedno pametno imeti pri roki takšno napravo. Na trg cenovno dostopnih tiskalnikov so stopili tudi nekateri priznani proizvajalci pisarniških naprav, ki s kakovostjo in zanesljivostjo predstavljajo priljubljeno izbiro tudi med manj zahtevnimi uporabniki. Pogosto tako srečujemo tiskalnike Canon in Epson, ki omogočajo veliko, a zahtevajo ustrezno vzdrževanje – predvsem prave kartuše.

Kartuše Epson

Lastniki Epson naprav prisegajo na to znamko predvsem zaradi zanesljivosti in odličnega delovanja pri vseh opravilih, ki jih nudijo naprave pod tem imenom. Tiskalnik Epson je zaželena delovna naprava tudi med manj zahtevnimi uporabniki, ki potrebujejo tiskanje le občasno. To pomeni, da tudi kartuše ne bodo redno na nakupovalnem seznamu, kar pa še ni razlog, da nakupu kartuš ne bi posvetili dovolj pozornosti. Originalne kartuše Epson so vsekakor najboljša izbira, saj zagotavljajo popolno združljivost z napravo, odlične rezultate in dolgo življenjsko dobo. Takšne kartuše Epson seveda terjajo nekaj več denarja, zato se tisti, ki bi pri nakupu kartuš raje prihranili, odločajo za neoriginalne alternative, ki pa predstavljajo določeno tveganje pri kakovosti.

Kartuše Canon

Med kartušami za tiskalnike Canon je ogromno izbire, saj so tudi tiskalniki tega proizvajalca zelo raznoliki. Canon tiskalniki že v nižjem cenovnem razredu prinašajo celo vrsto modelov, posledično pa je tudi ponudba kartuš nadvse pestra. Tudi pri nakupu originalne kartuše Canon je treba paziti, da izberemo izdelek, ki je dejansko kompatibilen z našo napravo. Nadalje pa tudi originalne kartuše Canon za nek model lahko pridejo v različnih izvedbah – npr. takšne z dodatno kapaciteto.