Kakšna je cena fasade na kvadratni meter

Fasado na prvi pogled seveda zaznamujeta struktura in barva zaključnega sloja. Vendar pa se pod slednjim skrivajo nekatere izjemno pomembne komponente, ki predstavljajo osnovo vsakega fasadnega sistema. To so izolacijske komponente, ki dajejo fasadi tudi največjo vrednost, zato je od njih odvisna tudi cena fasade na kvadratni meter. Cena 15 cm debele fasade se na primer razlikuje od cene 10 ali 20 cm debele fasade.

Kako debelo fasado iščemo, je odvisno predvsem od naših potreb in finančnega vložka. Običajno so debelejše fasade tudi dražje, vendar predstavljajo učinkovitejši toplotni ovoj našega doma. Zato se je potrebno z izvajalcem posvetovati, kako debela fasada bo že zadostila našim potrebam po energijski učinkovitosti.

Cena je odvisna od sestave fasadnega sistema

Fasada je sestavljena iz različnih komponent, ki skupaj tvorijo učinkovit fasadni sistem. Široko ponudbo različnih fasadnih sistemov boste dobili, če v spletni iskalni niz vtipkate cena izdelava 15 cm debele fasade.

Komponente fasadnega sistema si sledijo v določenem vrstnem redu. Izolacija je s plastjo fasadnega lepila prilepljena na podlago. Izolacijske plošče so izdelane iz različnih materialov in so tudi različnih debelin. Glede na njihovo debelino, se razlikujejo tudi debeline različnih fasadnih sistemov. Izbor fasadne izolacije določa tudi vrsto fasadnega lepila in zaključnih slojev, ki si sledijo v plasteh.

Cenovno ugodno ponudbo poiščite na spletu

Vsakega investitorja pred zahtevnim projektom zagotovo najbolj zanimajo okvirni stroški izvedbe. Zato se je potrebno o tem temeljito pozanimati. Lahko povprašate o tem prijatelje, sorodnike ali znance, lahko pa se enostavno odločite za poizvedbo preko spleta.

Če mislite, da je 15 cm debela fasada za vas najbolj optimalna rešitev, in vas vsaj okvirno zanimajo stroški izvedbe, potem v iskalni ključ vtipkajte cena izdelava 15 cm debele fasade. Poleg tega, da boste dobili številne izvajalce fasadnih sistemov, boste dobili tudi informacije o cenah izvedbe. Izvajalci vam ponujajo različne cenike, ki jih med seboj lahko primerjate.