Implantati ter zobni rentgen so močno povezani

Zagotovo ste že kdaj slišali za implantat. Ta je izjemno pomemben v zobozdravstvu. Njegova naloga je, da nadomešča korenino zoba. Zobozdravniki nam ga vsadijo v čeljust, kjer potem služi kot nosilec za naslednje protetične nadgradnje: prevleke, mostičke ali proteze. Izjemno uporabno, kajneda? Implantati nam tako omogočajo, da se z njimi nadomesti manjkajoče zobe, ne da bi pri tem brusili tudi ostale.

Kdaj so implantati prava izbira za nas?

Lahko se za tovrstni poseg odločimo pri enem manjkajočem zobi ali pa pri izgubi več ali celo vseh zob. Če smo izgubili en zob, potem je implantat zagotovo najboljša možna rešitev, ki nam jo predlaga sodobno zobozdravstvo. Tako v celoti ohranimo oba sosednja zoba. Če pa izgubimo več zob, potem nam implantati služijo kot nosilci mostička.

Zobni rentgen je nujen, preden se odločimo vstavljati implantat

Seveda pa implantat ni mogoče vstavljati, preden ne naredimo zobnega rentgena. Eno brez drugega pač ne gre. Zobni rentgen je nujen, ker zobozdravniki le na njegovi podlagi lahko ugotovijo, ali smo primerni kandidati za vstavljanje implantata.

Včasih postanemo povsem brezvoljni in ne vidimo nobene prave rešitve, če izgubimo kak zob ali pa dva. Vendar smo lahko povsem brez skrbi, saj je sodobno zobozdravstvo že tako zelo razvito, da nam pomaga tudi pri tem. Implantat je tako odlična rešitev, ki je primerna skoraj za vsakega od nas. Da je temu res tako, na koncu potrdi še obvezen zobni rentgen, ki ga opravimo pred posegom.