Čiščenje zobnega kamna lahko opravi le zobozdravnik

Preventiva bolezni ustne votline je najpomembnejša naloga, ki jih ima zobozdravstvo. Potrebno se je zavedati, da še tako skrbno ščetkanje zob enostavno ni dovolj, ampak je potrebno opraviti tudi redne kontrolne preventivne preglede vsakih 6 mesecev. Osnovni namen tovrstnih pregledov je tudi čiščenje zobnega kamna, ki ga tudi z rednim ščetkanjem zob ne moremo odstraniti. Zobni kamen je namreč trdovratna obloga na zobeh, ki nastane iz plaka, ki počasi mineralizira.

 

Edini način, da se zobni kamen odstrani je strokovno čiščenje zobnega kamna, zato je v tem primeru obisk pri zobozdravniku nujno potreben. Zobozdravnik odstrani zobni kamen s peskanjem oziroma poliranjem, če pa se zobni kamen nabira pod dlesnijo, je potrebna odstranitev z ultrazvokom ali s postopkom luščenja ali glajenja korenin. Če ne boste poskrbeli za redno čiščenje zobnega kamna, potem obstaja resna nevarnost za pojav paradontoze, krvavenje dlesni, majavosti in izgube zob in tanjšanje čeljustne kosti.

 

Zobozdravnik Ljubljana je ključ do kakovostnih zobozdravstvenih storitev

 

Kakovostne zobozdravstvene storitve so danes izjemno pomembne, če želimo čim bolje poskrbeti za naše zobe. Pri tem je pomembno, da redno skrbimo za temeljito ustno higieno, hkrati pa tudi redno obiskujemo izbranega zobozdravnika. Glede na to, da je priporočljivo obisk pri zobozdravniku opraviti vsaj dvakrat letno, je dobro, da si ga izberete v bližini vašega kraja bivanja ali pa v mestu kjer je vaše delovno mesto. Zobozdravnik Ljubljana je zato najboljša rešitev za vse tiste, ki bivate v Ljubljani in njeni okolici, ali pa se dnevno vozite na delo.

 

Ker pa je ponudba zobozdravstvenih storitev danes izjemno pestra, pa si je pri izbiri potrebno vzeti tudi nekoliko časa. Seveda boste verjetno o tem najprej povprašali vaše sorodnike, prijatelje in znance, lahko pa pobrskate tudi po svetovne spletu. Če boste v iskalni niz vtipkali zobozdravnik Ljubljana, boste imeli zelo široko izbiro kakovostnih zobozdravstvenih storitev.