All on 4 je zobna proteza na implantatih

Izpadanje zob je velik problem, s katerim se soočajo mnogi starostniki, ali pa celo ljudje v svojih srednjih letih. Dejstvo je, da včasih tudi redna ustna higiena in redni obiski pri zobozdravniku ne pomagajo, saj je izpadanje zob lahko tudi bolezenskega značaja. Do nedavnega so brezzobim pacientom večinoma predpisovali razne proteze, v zadnjih letih pa je na področju protetičnega zobozdravstva postala svetovna uspešnica metoda all on 4

Gre za kirurško – protetično metodo, pri kateri se izdela fiksni most na le 4 implantatih, kar mnogim pacientom omogoča višjo kakovost življenja, predvsem pa večje zadovoljstvo. Njena največja prednost je hitrost celotnega postopka, saj gre za relativno enostaven enourni poseg, pri katerem lahko operacija poteka celo brez rezanja in šivanja, okrevanje pa je kratko. Metoda all in 4 je cenovno zelo dostopna in glede na njeno visoko uspešnost in dolgoročne rezultate vsekakor odlična rešitev za vse brezzobe paciente.

Implantati so dolgoročna rešitev za izgubljene zobe

Zobna protetika je do danes izjemno napredovala, tako da nam na naše veselje omogoča nadomestitev kateregakoli zoba ali več zob. Kar pa seveda ne pomeni, da je higiena zob kaj manj pomembna – ravno nasprotno, brez nje si našega vsakdana ne moremo predstavljati. Ena od trenutno najuspešnejših metod za nadomeščanje posameznih zob je implanotologija. Implantati oziroma zobni vsadki ne povzročajo nobenih alergij in so prijazni do našega telesa.

Celoten postopek vstavitve implantata je neboleč. Običajno poteka tako, da se v čeljust vstavi titanijev vijak, na katerega se kasneje namesti zobna krona. Mnogi se sprašujejo, kakšna je življenjska doba implantata, a se ni za bati, saj so številne raziskave pokazale, da imajo implantati doživljenjsko dobo tako kot pravi zobje. Seveda je pri tem ključnega pomena, da je celoten postopek implantacije izpeljan strokovno in, da so uporabljeni izključno kakovostni materiali, ki zagotavljajo optimalno funkcionalno in estetsko uporabo.