Teleskopski viličar je vsestransko uporaben stroj

Dejstvo je, da se viličarji danes med seboj zelo razlikujejo glede na njihov namen. Ne poznamo več zgolj klasičnih viličarjev z vilicami, ki jih najpogosteje srečujemo v skladiščih, ampak so postali vsestransko uporabni stroji, med katerimi je tudi teleskopski viličar. Viličar boste prepoznali po tem, da ima posebno teleskopsko roko, s katero tovor iztegne naprej in v višino. Teleskopska roka omogoča, da z viličarjem dosežemo tudi večje višine, ki jih s klasičnim viličarjem ni mogoče doseči.

 

Teleskopska roka pa ni edina prednost, ki jo ima teleskopski viličar. Odlikuje ga 4×4 pogon, velika kolesa in možnost zavijanja z vsemi štirimi kolesi, kar omogoča njegovo izjemno okretnost in brezhibno delovanje na različnem terenu. Teleskopski viličar velja za vsestransko uporaben stroj. Nanj se lahko priključijo različni priključki, zato ga lahko srečamo v gradbeništvu, na kmetijah, žagah in mnogih drugih gospodarskih panogah, v katerih je delo z njegovo pomočjo veliko bolj preprosto.

 

Gume za viličarje naj bodo kakovostne

 

Gume predstavljajo edini stik med vozilom in tlemi, zato je pomembno, da so kakovostne. In nič drugače ni, ko je govora o viličarjih, delovnih strojih, ki imajo pomembno vlogo v skladiščih, gradbeništvu, lesarstvu ali kmetijskih obratih. Ker so viličarji sestavni del različnih delovnih procesov, je pomembno, da so gume za viličarje kakovostne in prilagojene velikim obremenitvam. Velike obremenitve pa niso edini dejavnik, ki vpliva na viličarske gume, ampak so tu še neravna podlaga, sonce in vlaga.

 

Neprimerne gume za viličarja so lahko eden od ključnih razlogov za delovno nesrečo, katere posledica je lahko velika materialna škoda. Zato si nikakor ne smemo privoščiti upravljanja viličarja z obrabljenimi gumami, ampak je potrebno skrbno razmisliti o najbolj primernem času zamenjave gum za viličarja. Pri nakupu gum zato naj ne bo ključni dejavnik njihova cena, ampak njihova kvaliteta. Prevečkrat se izkaže, da je poceni nakup lahko na koncu zelo drag nakup.