Servis viličarja pri izkušenemu serviserju

Servis viličarja moramo opraviti pri izkušenemu strokovnjaku, ki se resnično dobro spozna na viličarje. Nekateri servisi so odprti še več kot dvajset let in se lahko pohvalijo z ogromno izkušnjami. Točno tak servis si moramo poiskati tudi sami, saj bomo le na tak način mirno predali viličar v pregled. Nekatera podjetja, ki imajo ogromna skladišča, pa servisiranje zanemarjajo in tako ne opravijo vsakoletnega pregleda vozil. 

Servis viličarja je nujen predvsem zato, ker pomaga preprečevati nenadne okvare. Pomislite na situacijo, ko imate ogromno dela, vmes pa se vam pokvari viličar. To je resnično neprijetna situacija. Z rednimi servisi lahko odpravimo marsikatero majhno napako, ki lahko vodi v popolno okvaro naprave. 

Servis viličarja se določi na podlagi delovnih ur vozila. Če je viličar v celem dnevu precej obremenjen bo potreboval viličar v hitrejšem času kot tisti viličar, ki ga lastnik uporabi le parkrat na dan. Pomembno je, da naprave poznamo in se jim pravočasno posvetimo. Le tako jih bomo lahko dolgo časa uporabljali. 

 

Paletni viličar je zelo okreten

Paletni viličar, ki mu veliko uporabnikov pravi tudi ročni viličar, je odličen ekonomičen pripomoček za vsakogar. Ta model viličarja je primeren za vse, ki si ne morejo privoščiti klasičnega viličarja. Če moramo dnevno material prenašati le na krajših relacijah, bomo s paletnim viličarjem uživali pri delu, saj je enostaven za manevriranje in zelo okreten tudi v ožjih predelih. 

Paletni viličar navadno lahko prenese tudi 3 tone obremenitve. Kar je zelo lepa številka za ročni viličar. Takšen viličar se prodaja v različnih izvedbah. Z njimi pa lahko transportiramo veliko različnega tovora in ne le standardnih evro palet, kot bi lahko pomislil nepoznavalec. 

Paletni viličar je odličen tudi za transport display palet ter ostalih posebnih palet, ki se pojavijo v skladiščih, saj ima odlične prilagodljive vilice, ki se lahko nastavijo na širino 140 milimetrov ali 585 milimetrov.